Ελλάδα|02.06.2024 11:41

Κερατσίνι: Συνελήφθη 61χρονος Σουηδός με οπλοστάσιο στο σπίτι του - «Ανέβαζε» απειλητικά βίντεο για πολιτικούς

Newsroom

Αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν την Παρασκευή στο Κερατσίνι 61χρονο υπήκοο Σουηδίας με καταγωγή από την Παλαιστίνη ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Το οπλοστάσιο στο σπίτι του 61χρονου

Ειδικότερα στο σπίτι του 61χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 τυφέκια, 2 πιστόλια, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, 3 διόπτρες, σιγαστήρας και 9 φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες, για τα οποία οι Σουηδικές Αρχές είχαν ανακαλέσει την άδεια κατοχής του, καθότι θεωρούνταν ύποπτος για τέλεση αδικημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ διαπιστώθηκε ότι ο 61χρονος διέμενε στη χώρα μας τουλάχιστον ένα χρόνο, χωρίς να έχει προβεί στην προβλεπόμενη διαδικασία δήλωσης κατοχής τους στις ελληνικές αρχές, ούτε ήταν σε θέση να τεκμηριώσει ότι ασκούσε δραστηριότητα ως σκοπευτής ή κυνηγός.

Ανέβαζε» απειλητικά βίντεο για πολιτικούς της Σουηδίας

Οι Σουηδικές αρχές προχώρησαν στην ανάκληση της άδειας κατοχής του οπλισμού, διότι κρίθηκε ύποπτος για διάπραξη αδικημάτων, καθώς είχε κοινοποιήσει βίντεο σε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με απειλητικό περιεχόμενο για πολιτικά πρόσωπα της χώρας του. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε από το Κερατσίνι στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

ΚερατσίνιόπλασύλληψηΣουηδίαειδήσεις τώρα