Ελλάδα|02.06.2024 14:12

Σεισμός στην Κύθνο: Για «μικρή έκπληξη» μιλά ο Παπαδόπουλος - Συνδέεται με τα ηφαίστεια της περιοχής;

Κώστας Ασημακόπουλος

«Μικρή έκπληξη» χαρακτηρίζει το σεισμό που έγινε στις στις 11.53 με προκαταρκτικό μέγεθος 4,4 και επίκεντρο 42 χλμ. δυτικά της Ερμούπολης Σύρου ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος ενώ έδωσε λιτή απάντηση στο ερώτημα εάν συνδέεται με τα υποθαλάσσια ηφαίστεια των Κυκλάδων.

Συνδέεται με τα ηφαίστεια της περιοχής;

Οπως αναφέρει σε ανάρηση του η περιοχή δίνει σπάνια σεισμούς. Απαντώντας σε ερώτηση εάν το εστιακό βάθος είναι τέτοιο που υπό προϋποθέσεις μπορεί να συνδεθεί με πιθανή έκρηξη στα βάθη των ηφαιστείων, με το μάγμα να έρχεται σε επαφή με κοιτασματα εκρηκτικού αερίου ή οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει μεγάλης κλίμακας ένταση, απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο πως το εστιακό βάθος ήταν στα 14 χιλιόμετρα συνεπώς δε μπορεί να συνδεθεί με τέτοιες υποθέσεις.

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου για τον σεισμό

«Σεισμός στις 11.53 με προκαταρκτικό μέγεθος 4,4 και επίκεντρο 42 χλμ. δυτικά της Ερμούπολης Σύρου. Αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής, κυρίως στα νότια και ανατολικά προάστια. Μικρή έκπληξη, γιατί η περιοχή έχει πολύ χαμηλή σεισμικότητα», αναφέρει σχετικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

 

σεισμόςηφαίστειοΓεράσιμος Παπαδόπουλοςσεισμός τώραΚυκλάδεςΚύθνος