Ελλάδα|02.06.2024 16:02

Μαγνησία: Τα 100 έφτασαν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας - Στην περιοχή ο ΕΟΔΥ

Newsroom

Οργή επικρατεί τις τελευταίες ώρες κατά της δημοτικής αρχής Νασίκα στον δήμο Ρήγα Φεραίου, στη Μαγνησία, μετά την αποκάλυψη ότι 100 και πλέον άτομα, στην περιοχή του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου, έχουν γαστεντερίτιδα λόγω του νερού.

Στη ΜΕΘ ένας ηλικιωμένος - 9 παιδιά στο νοσοκομείο 

Η κατάσταση κρίνεται σοβαρή καθώς έχει εντοπιστεί και ένα κρούσμα σαλμονέλας, ενώ ένας ηλικιωμένος βρίσκεται σε ΜΕΘ. Παράλληλα, 9 παιδιά παραμένουν νοσηλευόμενα με συμπτώματα

Η συρροή τόσων πολλών κρουσμάτων φέρνει αύριο Δευτέρα, εσπευσμένα σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για ελέγχους στο δίκτυο ύδρευσης, μετά από αίτημα της αντιπεριφερειάρχη Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου.

Η κυρία Παπαδημητρίου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της ΠΕ Μαγνησίας φέρεται να αποκάλυψαν το πρόβλημα. Η γαστρεντερίτιδα θέριζε τα δύο μεγαλύτερα χωριά της περιοχής και ο δήμος κατηγορείται πως έδρασε όπως έπρεπε, αναφέρει ο taxydromos.

Μάλιστα, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου ενημέρωσε τους κατοίκους της περιοχής πως υπάρχει πρόβλημα με το νερό την Παρασκευή το βράδυ, λίγο μετά της 11, μέσω μίας ανάρτησης στα social media.

«Ακατάλληλο το νερό για πόση» 

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας μέσω της Διεύθυνσης Υγιεινής ήταν εκείνη που έσπευσε να κινητοποιήσει τις Αρχές. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Υγείας, με εντολή της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας ξεκίνησε τις έρευνες.

«Το νερό είναι πολύ επιβαρυμένο και φυσικά ακατάλληλο σε κάθε περίπτωση για πόση», ανέφεραν αρμόδιες αρχές.

«Εμείς τους ειδοποιήσαμε ότι υπάρχει μείζον θέμα με το νερό. Οι υπηρεσίες μας έκαναν εξονυχιστική έρευνα, έλαβαν δείγματα και έτσι επιβεβαιώθηκε η ακαταλληλότητα», επιβεβαίωσε η αντιπεριφερειάρχης.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή τη Δευτέρα 

Η περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας ενημέρωσε αμέσως τον ΕΟΔΥ, ο οποίος έδωσε τις απαραίτητες συστάσεις και αύριο, Δευτέρα στην περιοχή θα βρεθεί κλιμάκιο και θα κάνει ελέγχους στο νερό.

Όσον αφορά τη ΔΕΥΑΡΦ στη δική της ανακοίνωση συστήνει τη μη χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση και ενημερώνει ότι διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο και η Διεύθυνση υγείας έχουν προβεί σε δειγματοληψία ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

ΕΟΔΥΜαγνησίαγαστρεντερίτιδανερόειδήσεις τώρα