Ελλάδα|03.06.2024 08:45

Καλαμάτα: Υπόθεση που θυμίζει «Κωσταλέξι» - 29χρονη ζει σε κλουβιά γιατί δεν υπάρχει κρατική βοήθεια

Newsroom

Συγκλονιστική υπόθεση στην Καλαμάτα που θυμίζει «Κωσταλέξι» έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Γονείς ενός υιοθετημένου κοριτσιού αποφάσισαν να μετατρέψουν το σπίτι τους σε κάτι που θυμίζει ψυχιατρείο με άθλιες συνθήκες γιατί εκείνη αντιμετωπίζει ένα ψυχοσωματικό νόσημα αλλά κανείς φορέας δεν τους βοηθά.

Στο εσωτερικό και το εξωτερικό του σπιτιού τους υπάρχουν ξύλινα κλουβιά από παλέτες και συρματόπλεγμα για να μην κάνει κακό στον εαυτό της ή στους γύρω της.

Καμία ευαισθητοποίηση από τις Αρχές 

Η οικογένεια έφτιαξε αυτά τα κλουβιά από το 2017 και φαίνεται ότι η «κράτηση» της 29χρονης σήμερα γυναίκας αποτελεί κοινό μυστικό στη γειτονιά αλλά δεν έχει ευαισθητοποιηθεί κανείς από τις Αρχές.

Το κορίτσι υιοθετήθηκε από την οικογένεια όταν ήταν 22 μηνών και πλέον στα 29 της χρόνια ζει με τους θετούς γονείς της στο χωριό Άμμος.

Η οικογένεια έχει επανειλημμένα ζητήσει βοήθεια από τις κρατικές αρμόδιες υπηρεσίες αλλά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για να ζήσει η γυναίκα σε πιο ανθρώπινες συνθήκες.

Η ίδια η οικογένεια έφτασε στο σημείο να δημοσιοποιήσει τα σοκαριστικά βίντεο προκειμένου να κάποιος από τις Αρχές να κινητοποιηθεί και να τους βοηθήσει.