Ελλάδα|03.06.2024 10:00

Δολοφονία Καραϊβάζ: «O Γιώργος δεν πρόκειται να δικαιωθεί» λέει η σύζυγός του ενόψει της δίκης

Newsroom

Απαισιόδοξη εμφανίστηκε η Αλεξάνδρα Καραιβάζ ενόψει τη δίκης σε βάρος των δύο κατηγορούμενων για τη δολοφονία του συζύγου, που θα ξεκινήσει στις 26 Ιουνίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Η ίδια εκτίμησε ότι «ο Γιώργος δεν πρόκειται να δικαιωθεί» παρά το γεγονός ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Η Αλεξάνδρα Καραίβάζ επανέλαβε ότι, οι λόγοι της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ είναι «δεδομένοι: ήταν ένας εξαιρετικός δημοσιογράφος και κάποιοι ήθελαν να του κλείσουν το στόμα».

«Ο Γιώργος ήταν άφοβος. Παραμένει γραμμένος ως εργατικό δυστύχημα», επισήμανε και χαρακτήρισε «οξύμωρο» πως ενώ η Πολιτεία θεωρεί ότι υπήρχε κίνητρο για τη δολοφονία, «λέμε» ότι ήταν εργατικό ατύχημα.

«Δεν νιώθω τίποτα για του δολοφόνους του»

«Δεν φοβόταν επειδή η δουλειά που είχε επιλέξει ήταν δουλειά που θα αποκαλύπτει την αλήθεια», είπε και ξεκαθάρισε ότι, η δική της αλήθεια είναι μία: «η έλλειψη του Γιώργου».

Ερωτηθείσα πώς νιώθει που θα έρθει στη δίκη αντιμέτωπη με τους δολοφόνους του, εξήγησε ότι, «δεν ένιωσα ούτε μένος ούτε κάποιο συναίσθημα για αυτούς τους ανθρώπους. Νιώθω ένα μούδιασμα για το ότι θα βρεθώ απέναντι με τους ανθρώπους που πιθανόν μου στέρησαν τον Γιώργο, όμως δεν νιώθω μίσος».

«Δεν με ενδιαφέρει ούτε ποιος έδωσε την εντολή, γιατί εμένα το σπίτι μου το έκλεισαν. Την Πολιτεία πρέπει να ενδιαφέρει, για να καθαρίσει την κοινωνία», κατέληξε.

Δίκη Καραϊβάζ: Τι λέει δικηγόρος της οικογένειας

Οι φερόμενοι φυσικοί αυτουργοί συνελήφθησαν τον Απριλίου του 2023 και κρατούνται προσωρινά από τις 28 Απριλίου 2023, με την προσωρινή κράτηση να λήγει στις 28 Οκτωβρίου 2024 για αυτό και προσδιορίζεται η δίκη τον Ιούνιο, όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN, η δικηγόρος της μητέρας και αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα.

«Πιστεύω πως θα έχουμε εξελίξεις» λέει η δικηγόρος της οικογένειας

Όπως τονίζει, μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους η δίκη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί. Μεγάλο ερώτημα το οποίο η οικογένεια ζητά να απαντηθεί είναι το ποιοι έδωσαν την εντολή για την δολοφονία, με την έρευνα να συνεχίζεται. «Είναι σε καλό δρόμοι οι έρευνες, πιστεύω πως θα έχουμε εξελίξεις», τόνισε η δικηγόρος.

δίκηδολοφονίαΓιώργος Καραϊβάζδημοσιογράφοςειδήσεις τώρα