Ελλάδα|03.06.2024 17:00

Άνω Λιόσια: Ελεύθερος ο 59χρονος γιος του ηλικιωμένου που βρέθηκε απανθρακωμένος - Στις 12 Ιουνίου η δίκη

Newsroom

Για τις 12 Ιουνίου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η δίκη του 59χρονου άνδρα που έκαψε την σωρό του πατέρα του στην αυλή του σπιτιού τους στα Άνω Λιόσια.

Επίσης, το δικαστήριο έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος ο οποίος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της παρασιώπησης ανεύρεσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς στην αρχή και της παράνομης οπλοκατοχής.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε προκειμένου να προσκομιστούν στο δικαστήριο η έκθεση από τη νεκροψία και όλα τα στοιχεία της ιατροδικαστικής υπηρεσίας καθώς και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Ειδικός απεφάνθη πως είναι σε θέση να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης

Ειδικός που εξέτασε τον κατηγορούμενο απεφάνθη ότι δεν χρήζει εγκλεισμού σε ψυχιατρική κλινική και πως είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη, παρ΄ότι φαίνεται πως αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα.

Ο ηλικιωμένος πατέρας του φαίνεται να είναι νεκρός εδώ και δύο μήνες, με τον 57χρονο να υποστηρίζει πως όταν άρχισε να μυρίζει το πτώμα, επειδή δεν είχε χρήματα για να προχωρήσει στην ταφή, τον έβγαλε στην αυλή του σπιτιού πάνω σε ένα στρώμα και του έβαλε φωτιά. Ωστόσο, βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων, το κεφάλι αλλά και χέρια, με τον κατηγορούμενο να φαίνεται πως είχε ακρωτηριάσει τη σορό.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 59χρονου

Παράλληλα, βίντεο που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 δείχνει αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ να έχουν καταφθάσει στο σπίτι της οδού Αγαμέμνονος, στα Άνω Λιόσια και να βρίσκουν τον 57χρονο στην αυλή, δίπλα σε υπολείμματα φωτιάς και του ζητούν να απομακρυνθεί. Μόλις αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για ανθρώπινη σορό, προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες.

  • 57χρονος:Όχι, δεν θέλω να με δέσετε...
  • Αστυνομικός: Είναι ο νόμος έτσι. Τέλος!
  • 57χρονος: Δεν μ' ενδιαφέρει ο νόμος.

Μετά τον σύντομο διάλογο που προηγήθηκε οι αστυνομικοί έβγαλαν από τον χώρο τον 57χρονο και του επέτρεψαν να καθίσει στο πεζοδρόμιο, γιατί ήταν σε σύγχυση. Αμέσως οι αστυνομικοί ενημερώνονται ότι ο 57χρονος έμενε με τον πατέρα του και με τους φακούς ξεκίνησαν έρευνα και εντόπισαν σε κάδο απορριμμάτων ανθρώπινο κεφάλι και άκρα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «όπως μας ενημέρωσε ο ιατροδικαστής τα τραύματα είναι μεταθανάτια. Αυτό πιθανά σημαίνει πως ο 57χρονος δεν μπορούσε να μεταφέρει ακέραιη τη σορό και αποφάσισε να την τεμαχίσει. Εκείνος δεν ήταν σε θέση να μας εξηγήσει τον λόγο».

κατηγορούμενοςειδήσεις τώρανεκρόςδικαστήριοειδήσειςΆνω Λιόσια