Ελλάδα|04.06.2024 12:27

Καλαμάτα: Συνελήφθησαν οι γονείς της 29χρονης που ζούσε μέσα σε κλουβί

Newsroom

Συνελήφθησαν οι θετοί γονείς της 29χρονης που ζούσε επί επτά χρόνια κλεισμένη σε ένα κλουβί στο σπίτι της οικογένειάς της. Η υπόθεση που θυμίζει «Κωσταλέξι» προκάλεσε αποτροπιασμό στην τοπική η κοινωνία της Καλαμάτας.

Ειδικότερα,  σύμφωνα με το action24, η μητέρα και ο πατέρας συνελήφθησαν με την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης ανηλίκου ενώ στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθούν στο εισαγγελέα για να απολογηθούν και να τους απαγγελθούν καταγγελίες.

Η 29χρονη – η οποία πάσχει διαπιστωμένα από σοβαρό ψυχοσωματικό νόσημα – έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, στη μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Σημειώνεται, για την υπόθεση υπήρξε άμεση παρέμβαση εισαγγελέα ενώ περιπολικά έσπευσαν στο σπίτι όπου εξελίσσεται η υπόθεση, ώστε να πραγματοποιηθεί έρευνα. Η μητέρα, ισχυρίζεται ότι το παιδί είχε γίνει επικίνδυνο για τον ίδιο του τον εαυτό και τους άλλους, για τον λόγο αυτό, όπως ισχυρίζεται η γυναίκα, δημιούργησε το κλουβί. Μάλιστα, είχε υπάρξει και στο παρελθόν παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών, όπως επίσης και ψυχιατρικές γνωματεύσεις για την 29χρονη.

Τι ισχυρίζεται η μητέρα

Η μητέρα ανέφερε ότι από το 2017 λείπει ένα συγκεκριμένο φάρμακο από την αγορά και ότι από τότε ξεκινά ένα ντόμινο γεγονότων που φτάνουν στο σήμερα. «Φάρμακο δεν βρέθηκε άλλο, πίνει κοκτέιλ φαρμάκων και αναγκαστήκαμε μέρα με τη μέρα, αφού ήταν επιθετική, όπως σιγά - σιγά την κλείσαμε, έτσι θέλαμε να την ξανανοίξουμε με τους ειδικούς, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ κανείς», ισχυρίστηκε η μητέρα, λέγοντας ότι έχει απευθυνθεί στους ειδικούς.

«Δεν είμαστε σίγουροι τι ακριβώς είναι, δεν ξέρουμε. Πρέπει να σάς απαντήσει ο γιατρός. Χωρίς γιατρό δεν γίνεται τίποτα, εγώ ούτε προσθέτω ούτε αφαιρώ φάρμακα», ανέφερε ακόμα η μητέρα της 29χρονης, ισχυριζόμενη ότι «αδιαφόρησαν όλοι». «Εγώ συνέχισα να ψάχνω και να κάνω διάφορα, από εκεί και μετά τι άλλο μπορούσα να κάνω», είπε επίσης η μητέρα της νεαρής, για την οποία ισχυρίστηκε ότι οι συνθήκες που ζει «είναι μια χαρά». «Και στον κήπο βγαίνει, δεν είναι όλες τις ώρες κλεισμένη εκεί, είναι ένα δωμάτιο, είναι σαν κούνια δίπλα στο κρεβάτι της, με τη διαφορά ότι ανεβαίνει μέχρι το ταβάνι το ξύλο και τις περισσότερες ώρες είναι ή έξω ή μέσα στο δωμάτιο».

Καλαμάτασυλλήψειςκλουβίειδήσεις τώρα