Ελλάδα|04.06.2024 14:15

Χαλκίδα: Η κυνική ομολογία του 37χρονου που σκότωσε την 63χρονη

Newsroom

Μουδιασμένη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία της Χαλκίδας τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την εξιχνίαση της δολοφονίας της 63χρονης γυναίκας το βράδυ της 10ης Μαΐου.

Την ίδια στιγμή σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η κόρη του θύματος που δολοφονήθηκε στη Χαλκίδα, μετά από την ομολογία παιδικού της φίλου, ότι εκείνος τη σκότωσε για να πάρει τα χρήματα που είχαν στο σπίτι οι δύο γυναίκες.

Με τα στοιχεία που είχαν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί προχώρησαν σε μια ενδελεχή έρευνα για να μπορέσουν να φτάσουν στα ίχνη του δολοφόνου. Μάλιστα το υλικό από κάμερες ασφαλείας σε συνδυασμό με κάποια στοιχεία που έδωσε κατά την κατάθεσή της η κόρη του θύματος και παιδική φίλη του δράστη ήταν αρκετά για να ανοίξουν το δρόμο της εξιχνίασης της υπόθεσης.

Οι υποψίες της κόρης του θύματος

Η κόρη του θύματος άρχισε να υποψιάζεται τον παιδικό της φίλο. Και αυτό γιατί την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας, είχε μιλήσει μαζί του και του είχε πει πως η κοπέλα που φρόντιζε τη μητέρα της θα έλειπε και δεν ήξερε τι να κάνει, καθώς ήταν κατάκοιτη και χρειαζόταν συνεχή φροντίδα. Ο 37χρονος, έχοντας στο μυαλό του ότι η 63χρονη δε θα μπορούσε να κινηθεί, μπήκε μέσα στο σπίτι, χρησιμοποιώντας το αντικλείδι, με στόχο να κλέψει τα χρήματα και όχι να σκοτώσει τη γυναίκα. Όμως ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί της, με αποτέλεσμα να τον αναγνωρίσει κι εκείνος να τη σκοτώσει με πέντε μαχαιριές στον αυχένα.

«Ήμουν απελπισμένος»

Κατά την ομολογία του είπε ότι την είδε μπροστά του και πανικοβλήθηκε. «Ήμουν απελπισμένος. Έπρεπε να πάρω τα χρήματα για να πάω να παίξω», φέρεται να είπε.  Ο 37χρονος, όπως ομολόγησε, την έσπρωξε κι εκείνη έπεσε από τις σκάλες. Στην προσπάθειά της να σηκωθεί την έσπρωξε ξανά και όταν η γυναίκα άρχισε να φωνάζει για βοήθεια, άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και τη σκότωσε.  Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει και τη διαφυγή του από το σημείο μετά τη δολοφονία της γυναίκας.

«Ατυχές περιστατικό»

Ο 37χρονος οδηγήθηκε με χειροπέδες, λίγο πριν από τις 11 το πρωί, στην εισαγγελία Χαλκίδας. Συνοδευόταν από τους δύο δικηγόρους του, είχε καλυμμένο το πρόσωπό του και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο δικηγόρος του κ. Βαλιάνος δήλωσε πως ο πελάτης του είπε πως θέλει να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένειά του, από την οικογένεια του θύματος και από την κόρη της δολοφονηθείσας για το ατυχές γεγονός -όπως ακριβώς χαρακτήρισε το έγκλημα του.

αστυνομίαδολοφονίαδράστηςΧαλκίδαειδήσειςειδήσεις τώρα