Ελλάδα|04.06.2024 22:14

Μαγνησία: Ουρές κάτω από τον ήλιο για πόσιμο νερό - Κάτοικοι θα κινηθούν νομικά

Newsroom

Δύσκολες οι συνθήκες για τους κατοίκους στη Μαγνησία, όπου το νερό ενέχει τον κίνδυνο δηλητηρίασης από σαλμονέλα και άλλα παθογόνα. Οι άνθρωποι αναγκάζονται να περιμένουν σε ουρές για πόσιμο νερό, κάτω από τον ήλιο.

Το νερό του δικτύου τους εξακολουθεί να είναι απαγορευμένο και έτσι προμηθεύονται από υδροφόρες για όλες τις οικιακές χρήσεις, ενώ ελλείψει ασφαλούς τρεχούμενου νερού έχουν διακόψει τη λειτουργία τους οι τοπικές επιχειρήσεις, μεταδίδει το Mega.

Για τη νόσηση των παιδιών του με γαστρεντερίτιδα μίλησε και κάτοικος της περιοχής: «Βλέπαμε το παιδί ξαπλωμένο άσπρο δεν μπορούσαμε να το βοηθήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Βουραζέρης.

«Θα κινηθούμε νομικά, κυρίως για την αδιαφορία του δήμου»

«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας γιατί μας είπαν ότι αυτό το μικρόβιο που τελικά ήταν σαλμονέλα θέλει 14 μέρες να το πολεμήσει ο οργανισμός. Διπλωμένο ήταν το παιδί, πήγε στον άλλο κόσμο και ήρθε», πρόσθεσε ο πατέρας.

Τα δύο παιδιά του νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Βόλου, μαζί με άλλους έξι ανήλικους αλλά και πέντε ενήλικες με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Εδώ και μέρες έχει επιβεβαιωθεί ως αιτία των κρουσμάτων το μολυσμένο με σαλμονέλα και κόπρανα νερό σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο.

«Μας είπε ο γιατρός έχει σαλμονέλα φύγετε για το νοσοκομείο και φύγαμε και κάναμε εισαγωγή. Από εκείνη την ημέρα δεν έχουν σταματήσει οι έμετοι και οι πυρετοί. Θα κινηθούμε νομικά, κυρίως για την αδιαφορία του δήμου», ανέφερε κάτοικος.

Ουρές στον ήλιο για πόσιμο νερό

Την ίδια ώρα, κάτω από τον καυτό ήλιο, με τη θερμοκρασία στα ύψη, οι ντόπιοι σχηματίζουν ουρές για λίγο νερό, ενώ υδροφόρες του δήμου διανέμουν σε νοικοκυριά και κατοίκους.

«Ήρθα να πάρω νερό, έχω το ένα παιδί με συμπτώματα, ήπια ευτυχώς, τα άλλα είναι καλά», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Χιλιάδες φιάλες εμφιαλωμένου νερού μοιράζονται από τις Αρχές και τον Ερυθρό Σταυρό, αφού πλέον το νερό δεν είναι πόσιμο, αλλά ούτε και κατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση.

σαλμονέλανερόΜαγνησίαγαστρεντερίτιδαπόσιμο νερόειδήσεις τώρα