Ελλάδα|05.06.2024 08:00

Χαλκίδα: «Βοήθεια, τι κάνεις; Σ' αγαπάω» - Τα τελευταία λόγια της 63χρονης με τον 37χρονο δράστη

Newsroom

Σοκάρουν τα τελευταία λόγια της 63χρονης που δολοφονήθηκε από τον παιδικό φίλο της κόρης της στη Χαλκίδα, ο οποίος ήθελε να της αρπάξει επτά χιλιάδες ευρώ για να παίξει τυχερά παιχνίδια, στα οποία όπως υποστήριξε, είναι εθισμένος. Όταν τη σκότωνε του φώναζε ότι τον αγαπάει. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα οδηγήθηκε χθες μετά τις 11 το πρωί, και ομολόγησε.

Όταν τη σκότωνε του φώναζε ότι τον αγαπάει

Όπως αποκαλύπτει το STAR, ο κατηγορούμενος με αυτά τα λόγια περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές της 63χρονης γυναίκας.

«Ξαφνικά είδα την κυρία Μαρία όρθια με το πι. Τότε τα έχασα γιατί πίστευα πως θα είναι στο κρεβάτι. Μόλις με είδε με ρώτησε ''Σ... τι θες εδώ;'' Τότε τα έχασα, θόλωσα και σκέφτηκα με πιάσανε!

Τράβηξα την κυρία Μαρία από το χέρι και την έσπρωξα από τις σκάλες. Αυτή έπεσε περίπου μέχρι τη μέση της σκάλας. Εκείνη φώναζε ''Βοήθεια, τι κάνεις; Σ... σ' αγαπάω''. Τότε πήγα στην κουζίνα, άνοιξα τα συρτάρια και πήρα ένα μαχαίρι που βρήκα. Θυμάμαι ήταν μεγάλο. Κατέβηκα, έσπρωξα ξανά την κυρία Μαρία και έφτασε στο τελευταίο σκαλί.

Μου μίλαγε ακόμα και επειδή φοβήθηκα ότι θα μας ακούσουν, τη χτύπησα με το μαχαίρι στο λαιμό στο πλάι αρκετές φορές για να σταματήσει. Δε θυμάμαι πόσες φορές τη χτύπησα». Στην κυνική του ομολογία περιγράφει τις κινήσεις του, αμέσως μετά το έγκλημα.

«Μόλις σταμάτησε να μιλάει, γύρισα στο διαμέρισμα και έψαξα για τα λεφτά. Πήγα στο δωμάτιο της κόρης της. Ήμουν τυχερός γιατί μόλις άνοιξα τη ντουλάπα και έκανα στην άκρη τα ρούχα είδα ένα μεγάλο κουτί του καφέ. Το άνοιξα και είδα μέσα τα λεφτά. Τα πήρα και έφυγα».

«Έπρεπε να πάρω τα χρήματα για να παίξω τζόγο»

Kατά την ομολογία του είπε ότι την είδε μπροστά του και πανικοβλήθηκε. «Ήμουν απελπισμένος. Έπρεπε να πάρω τα χρήματα για να πάω να παίξω», φέρεται να είπε.  Ο 37χρονος, όπως ομολόγησε, την έσπρωξε κι εκείνη έπεσε από τις σκάλες. Στην προσπάθειά της να σηκωθεί την έσπρωξε ξανά και όταν η γυναίκα άρχισε να φωνάζει για βοήθεια, άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και τη σκότωσε.  Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει και τη διαφυγή του από το σημείο μετά τη δολοφονία της γυναίκας.

Το πρώτο επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του 37χρονου ήταν ένα αποτύπωμα που βρέθηκε μέσα στο σπίτι και σε σημείο που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει πως εντοπίστηκε.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στις αρχές, τα χρήματα που βρήκε και άρπαξε ήταν περίπου 7.000 ευρώ και τα έπαιξε στον ηλεκτρονικό τζόγο.

Οι υποψίες της κόρης του θύματος

Η κόρη του θύματος άρχισε να υποψιάζεται τον παιδικό της φίλο. Και αυτό γιατί την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας, είχε μιλήσει μαζί του και του είχε πει πως η κοπέλα που φρόντιζε τη μητέρα της θα έλειπε και δεν ήξερε τι να κάνει, καθώς ήταν κατάκοιτη και χρειαζόταν συνεχή φροντίδα. Ο 37χρονος, έχοντας στο μυαλό του ότι η 63χρονη δε θα μπορούσε να κινηθεί, μπήκε μέσα στο σπίτι, χρησιμοποιώντας το αντικλείδι, με στόχο να κλέψει τα χρήματα και όχι να σκοτώσει τη γυναίκα. Όμως ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί της, με αποτέλεσμα να τον αναγνωρίσει κι εκείνος να τη σκοτώσει με πέντε μαχαιριές στον αυχένα.

Τα ντοκουμέντα που τον έκαψαν

Αυτά είναι τα ντοκουμέντα που έκαψαν τον δράστη. Το μαύρο αυτοκίνητό του καταγράφηκε από κάμερες έξω από το σπίτι του θύματος. Μάλιστα οι κάμερες καποια στιγμή τον χάνουν, για 21 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα. Είναι τα δραματικά λεπτά της ληστείας που κατέληξε σε φόνο.

Σε άλλο ντοκουμέντο τον βλέπουμε ατάραχο να μπαίνει σε καφέ αμέσως μετά την πράξη του και να ανοίγει εφαρμογή τυχερών παιχνιδιών για να παίξει. Λίγες μέρες πριν τη δολοφονία, το Σάββατο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο 37χρονος είχε επισκεφτεί τη φίλη του στο σπίτι της, είχε κάτσει περίπου 1,5 ώρα και του δόθηκε τότε η ευκαιρία να έχει δει και χαρτογραφήσει καλά τον χώρο του σπιτιού. Την επίμαχη μέρα της δολοφονίας, το πρωί, πήγε να πιεί καφέ με την κόρη του θύματος. Τότε εκείνη του ανέφερε πως το απόγευμα θα πήγαινε μία φίλη της για να φροντίσει τη μητέρα της, ωστόσο επειδή δεν είχε κλειδιά, της τα είχε αφήσει σε γλάστρα στον κήπο.
Τότε ήταν που -σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε- του μπήκε η ιδέα να πάει στο σπίτι που είχε πρόσφατα επισκεφθεί και να βρει το κουτί του καφέ με τα λεφτά. Νόμιζε πως δεν θα συναντούσε κανένα εμπόδιο αφού η 63χρονη γυναίκα θα ήταν στο κρεβάτι της.

δολοφονίακλοπήειδήσεις τώραΧαλκίδα