Ελλάδα|06.06.2024 12:57

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος χωρίς όρους ο 51χρονος που σκότωσε αλεπού

Newsroom

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 51χρονος, μετά την απολογία του για τον θανάσιμο πυροβολισμό αλεπούς, στην περιοχή του Δήμου Λαγκαδά. Σύμφωνα με το GRTimes.gr, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανάτωση ζώου, σε βαθμό κακουργήματος.

«Πυροβόλησα για να τις τρομάξω» είπε στην απολογία του

Κατά την απολογία του στη 2η τακτική ανακρίτρια, ο κατηγορούμενος φέρεται να έκανε λόγο για αγέλη αλεπούδων που κυκλοφορεί στην περιοχή και έχει προκαλέσει το τελευταίο 20ημερο αρκετές ζημιές, κατασπαράσσοντας οικόσιτα ζώα.

«Πυροβόλησα για να τις τρομάξω και να φύγουν, όχι για να σκοτώσω», ισχυρίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες. Επισήμανε ότι λόγω της πυκνής βλάστησης στην περιοχή και του σκότους δεν είχε καλό οπτικό πεδίο, ενώ τόνισε ότι κατέχει νόμιμα την κυνηγητική καραμπίνα, με την οποία πυροβόλησε.

Οι καταγγελίες οδήγησαν στη σύλληψή του

Η σύλληψη του έγινε ύστερα από καταγγελίες περιοίκων, οι οποίοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, της Τετάρτης άκουσαν τους πυροβολισμούς και απευθύνθηκαν στην αστυνομία. Όταν βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένη η αλεπού, ξεκίνησαν οι αστυνομικές αναζητήσεις, που οδήγησαν στον εντοπισμό του δράστη.

Δήμος Λαγκαδάαστυνομίααλεπούκαραμπίνα