Ελλάδα|06.06.2024 23:45

Λέσβος: Ζευγάρι είχε κάνει 9 κλοπές στο νησί - Του πρόδωσαν τα αποτυπώματά τους

Newsroom

Εννέα διαρρήξεις και απόπειρες που έγιναν το προηγούμενο δεκαήμερο στη Λέσβο εξιχνίασε η αστυνομία καθώς βρέθηκαν αποτυπώματα.

Διέρρηξαν δύο επιχειρήσεις

Από την αξιοποίηση των στοιχείων ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δυο Έλληνες, ένας 20χρονος και η ανήλικη σύντροφός του ηλικίας 17 χρόνων οι οποίοι, τα ξημερώματα της 25ης Μαΐου, έκλεψαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και δύο δίκυκλα από την ευρύτερη περιοχή της Γέρας και στη συνέχεια προσπάθησαν να κλέψουν και ένα Ι.Χ. φορτηγό, αλλά δεν τα κατάφεραν και του προκάλεσαν μόνο φθορές.

Λίγες ώρες αργότερα, διέρρηξαν δύο επιχειρήσεις στην ίδια περιοχή παραβιάζοντας τις εισόδους και άρπαξαν 330 ευρώ και διάφορα προϊόντα, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη μια επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης προκαλώντας ζημιές. Από την προανάκριση προέκυψε ότι, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο 20χρονος είχε διαρρήξει και δύο επιχειρήσεις στη Μυτιλήνη, από τις οποίες έκλεψε 70 ευρώ, ένα tablet και δυο κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, τα δυο δίκυκλα και το Ι.Χ. αυτοκίνητο βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε διάφορες τοποθεσίες στη Λέσβο και σε βάρος των δυο νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

ΜυτιλήνηδιάρρηξηΛέσβοςειδήσεις τώρακλοπέςδιαρρήξεις