Ελλάδα|06.06.2024 21:21

Ρόδος: Οργή για το beach bar με τις πλωτές ξαπλώστρες – Συνεχίζει να λειτουργεί παρά τα πρόστιμα

Newsroom

Παρά το σάλο που είχαν προκαλέσει το προηγούμενο καλοκαίρι οι πλωτές ξαπλώστρες beach bar Ρόδου, με τους σερβιτόρους να… επιπλέουν για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες, φέτος ο επιχειρηματίας τις έστησε ξανά.

Μάλιστα σύμφωνα με το MEGA παρά τις καταγγελίες και την απόφαση του Δήμου να σφραγιστεί στις 20 Ιουνίου, το beach bar όχι μόνο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, όχι μόνο δεν αφαίρεσε ποτέ τις πλωτές ξαπλώστρες αλλά ετοιμάζει αυτό το Σαββατοκύριακο και ένα μεγάλο πάρτι.

«Φέτος πάλι άρχισαν τα ίδια πράγματα, έμπαιναν οι σερβιτόροι μέσα στη θάλασσα, σερβίραν τους πελάτες τους μέσα στην θάλασσα», είπε ο Θανάσης Σταμούλης, αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

Παραβάσεις στο αιγιαλό

Σημειώνεται ότι στον έλεγχο που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν παραβάσεις στον αιγιαλό και 19 μεταλλικές κατασκευές εντός της θάλασσας, οι οποίες δόθηκε εντολή να κατεδαφιστούν μέσα σε 48 ώρες.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή προειδοποιούν οι ελεγκτικές αρχές καθώς υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις παραβατών και θα σηκωθούν drone για να εντοπιστούν.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύονται οι κατασκευές μέσα στο νερό, ενώ τα ομπρελοκαθίσματα πρέπει να απέχουν 4 μέτρα από τη θάλασσα.

200 ευρώ κοστίζουν οι πλωτές ξαπλώστρες

Πάντως, όποιος θέλει να νοικιάσει αυτές τις πλωτές παράνομες ξαπλώστρες κοστίζουν 200 ευρώ ή με ελάχιστη κατανάλωση 250 ευρώ. Οι ξαπλώστρες στην ακτή στην πρώτη σειρά πάλι κοστίζουν 80 ευρώ και στη δεύτερη 60 ευρώ.

beach barειδήσεις τώραπαραλίαΡόδος