Ελλάδα|06.06.2024 21:10

Σύμη: Θρίλερ με την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC - Φόβοι ότι τον παρέσυρε η θάλασσα

Newsroom

Μεγάλη επιχείρηση έχει στηθεί στη Σύμη μετά την εξαφάνιση του 67χρονου παρουσιαστή του BBC, Dr Michael Mosley ο οποίος αγνοείται από την Τετάρτη. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Mosley, είχε βγει για περπάτημα και πιθανολογείται ότι έπεσε από μεγάλο ύψος.

Την ίδια ώρα οι Αρχές πιθανολογούν ότι ο 67χρονος πιθανότατα έπεσε από μεγάλο ύψος ενώ περπατούσε στην παραλία του Αγίου Νικολάου χθες Τετάρτη.

Φόβοι ότι παρασύρθηκε από τη θάλασσα

Μιλώντας στο Mega, ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Παπακαλοδούκας υποστήριξε ότι φαντάζει απίθανο να είναι στην περιοχή όπου χάθηκαν τα ίχνη του και εξετάζεται η πληροφορία ότι έφθασε στο Πεδί να είναι λανθασμένη. Μάλιστα ο δήμαρχος του νησιού εξωτερικεύει τα πιο εφιαλτικά σενάρια. «Πριν φθάσει στο δρομάκι εκείνο, μπορεί να ζαλίστηκε, να έπεσε στη θάλασσα και να τον έχει παρασύρει το κύμα. Μπορεί να έπαθε καμιά ανακοπή, πολλά είναι τα σενάρια», ανέφερε ο Δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, δίδοντας μία εφιαλτική διάσταση στην υπόθεση.

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του

Για τον εντοπισμό του παρουσιαστή, βρίσκονται στο νησί drones, ελικόπτερο και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην επιχείρηση αναζήτησης του παρουσιαστή του BBC συμμετέχουν 6 πυροσβέστες και 1 όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Υποστήριξη στην επιχείρηση παρέχει η ομάδα «ΙΚΑΡΟΣ» από τη Ρόδο, η οποία χρησιμοποιεί drone για την κάλυψη μεγάλων περιοχών και την αεροφωτογράφηση, παρέχοντας πληροφορίες και βίντεο για τον εντοπισμό του αγνοουμένου. Παράλληλα, συνδράμει και η Ελληνική Αστυνομία που συντονίζει την επιχείρηση.

Η εθελοντική ομάδα του δήμου Σύμης παρέχει επίσης βοήθεια, συμβάλλοντας με την τοπική γνώση και την εμπειρία της στην περιοχή.

παρουσιαστήςεξαφάνισηBBCΣύμηειδήσεις τώρα