Ελλάδα|06.06.2024 22:46

Σοκ με το ροζ νερό σε Γραμματικό και Βαρνάβα: Από που μπορεί να προήλθε

Newsroom

Σε σοκ βρίσκονται οι κάτοικοι σε Γραμματικό και Βαρνάβα, με το ροζ νερό που τρέχει από τις βρύσες τους. Ο δήμος τους προμηθεύει εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού και περιμένει αύριο τις απαντήσεις από τις αναλύσεις στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Από που προέρχεται το ροζ νερό

«Δεν μπορούμε να κάνουμε μπάνιο, να πλυθούμε τα πιάτα μας, είναι άπλυτα, εδώ ήρθαμε γιατί ο Δήμος δίνει νερά», λέει στο STAR κάτοικος του Γραμματικού. 

Κάτοικοι του Γραμματικού επισκέπτονται απο νωρίς το πρωί το δημοτικό κατάστημα για να προμηθευτούν εμφιαλωμένα μπουκάλια, καθώς ξαφνικά το νερό από τις βρύσες τους βγήκε... χρωματιστό και ακατάλληλο!

«Πιθανή εκδοχή είναι να μπορεί να προήλθε από καθαρισμό πισίνας και να εισήλθε στο δίκτυο και έτσι να δημιουργήσει το πρόβλημα», λέει ο Αναστάσιος Χρυσίνας - Αντιδήμαρχος Γραμματικού - Βαρνάβα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το Γραμματικό αν και απέχει -σε ευθεία γραμμή- μόλις 6,5 χλμ από το φράγμα του Μαραθώνα υδροδοτείται ακόμη από γεωτρήσεις, κι όχι από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, όπως οι περισσότερες περιοχές της Αττικής.

«Το Γραμματικό απέχει 30 km από το κέντρο της Αθήνας και παίρνει ακόμα νερό από τις γεωτρήσεις, ενώ η λίμνη του Μαραθώνα και τα αντλιοστάσια της ΕΥΔΑΠ είναι δίπλα του ακριβώς», λέει ο Σπύρος Ηλίας - Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα.

ειδήσεις τώραΒαρνάβαςΓραμματικόνερό