Ελλάδα|06.06.2024 22:46

Σύμη: Τι είπε η γυναίκα που είδε τελευταία φορά τον Michael Mosley

Newsroom

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση εξαφάνισης του παρουσιαστή του BBC, Dr Michael Mosley στη Σύμη, ο οποίος αγνοείται από την Τετάρτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μια γυναίκα είδε για τελευταία φορά τον Mosley, να συνομιλεί με έναν ηλικιωμένο άνδρα στην περιοχή Πέδι.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ «στις 14:20 φεύγω από το σπίτι μου να πάω στα δωμάτια και τον βλέπω δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να μιλάει με κάποιον, κάπως ηλικιωμένο» περιέγραψε αρχικά. «Ο άλλος που ήταν δίπλα του φορούσε ένα καρό πουκαμισάκι πολύ λεπτό», συνέχισε.

Μάλιστα όπως εξήγησε πρώτα τον είδε και αφού ξεκίνησε η αναζήτησή του και δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του αντιλήφθηκε ότι τον είχε δει.

Φόβοι ότι παρασύρθηκε από τη θάλασσα

Μιλώντας στο Mega, ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Παπακαλοδούκας υποστήριξε ότι φαντάζει απίθανο να είναι στην περιοχή όπου χάθηκαν τα ίχνη του και εξετάζεται η πληροφορία ότι έφθασε στο Πεδί να είναι λανθασμένη. Μάλιστα ο δήμαρχος του νησιού εξωτερικεύει τα πιο εφιαλτικά σενάρια. «Πριν φθάσει στο δρομάκι εκείνο, μπορεί να ζαλίστηκε, να έπεσε στη θάλασσα και να τον έχει παρασύρει το κύμα. Μπορεί να έπαθε καμιά ανακοπή, πολλά είναι τα σενάρια», ανέφερε ο Δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, δίδοντας μία εφιαλτική διάσταση στην υπόθεση.

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του

Εκτός από το ελικόπτερο που απογειώθηκε από την Αθήνα και μετά το τελευταίο φως αποχώρησε για τη βάση στη Ρόδο, για τις ανάγκες της έρευνας χρησιμοποιείται και drone, το οποίο έχει δυνατότητα νυχτερινών πτήσεων και κάμερα θερμοεντοπισμού, με τις αρχές να ελέγχουν κυρίως δυσπρόσιτες περιοχές.

Στις έρευνες συμμετέχουν 7 πυροσβέστες και 1 όχημα, ενώ υποστήριξη παρέχει η ομάδα χειριστών Συστήματος Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών από τη Ρόδο.

Υποστήριξη στην επιχείρηση παρέχει η ομάδα «ΙΚΑΡΟΣ» από τη Ρόδο, η οποία χρησιμοποιεί drone για την κάλυψη μεγάλων περιοχών και την αεροφωτογράφηση, παρέχοντας πληροφορίες και βίντεο για τον εντοπισμό του αγνοουμένου. Παράλληλα, συνδράμει και η Ελληνική Αστυνομία που συντονίζει την επιχείρηση.

Η εθελοντική ομάδα του δήμου Σύμης παρέχει επίσης βοήθεια, συμβάλλοντας με την τοπική γνώση και την εμπειρία της στην περιοχή.

Σύμηεξαφάνισηειδήσεις τώραπαρουσιαστήςBBC