Ελλάδα|07.06.2024 08:38

Θρίλερ με την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC στη Σύμη: Οι μαρτυρίες και τα τρία σενάρια - Τι λέει ο αντιδήμαρχος του νησιού

Newsroom

Ένα μεγάλο θρίλερ εξελίσσεται στη Σύμη με την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από την Τετάρτη ενώ επέστρεφε με τα πόδια από την παραλία του Αγίου Νικολάου, με την ΕΛ.ΑΣ. να αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Οι έρευνες της ΕΛΑΣ είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Τα τρία σενάρια του βρετανικού Τύπου

Τα σενάρια που πρωταγωνιστούν στον βρετανικό τύπο είναι  πως είναι διαβητικός και μπορεί να ζαλίστηκε από την υψηλή θερμοκρασία και να έπεσε στη θάλασσα, ωστόσο η σύζυγός του έχει δηλώσει πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, ενώ και ο ίδιος είναι γιατρός.

Ένα δεύτερο σενάριο είναι πως ζαλίστηκε ή σκόνταψε ή πήγε να βουτήξει και πνίγηκε, ενώ το τρίτο και χειρότερο σενάριο είναι πως υπάρχει εγκληματική ενέργεια.

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Για τον εντοπισμό του Βρετανού παρουσιαστή που ειδικεύεται σε θέματα διατροφής και είναι πολύ αγαπητός στους Βρετανούς, έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού σκύλου και ενός drone που «χτενίζουν» δυσπρόσιτες περιοχές. Στις έρευνες έχει ρίχτηκε και ένα ελικόπτερο από την Αθήνα με τις Αρχές να επικεντρώνονται στην περιοχή Πέδι όπου και τον είδε εκεί τελευταία φορά μια γυναίκα.

Η μαρτυρία γυναίκας που τον είδε τελευταία φορά

Μιλώντας στην ΕΡΤ η γυναίκα ανέφερε: «στις 14:20 φεύγω από το σπίτι μου να πάω στα δωμάτια και τον βλέπω δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να μιλάει με κάποιον, κάπως ηλικιωμένο» περιέγραψε αρχικά. «Ο άλλος που ήταν δίπλα του φορούσε ένα καρό πουκαμισάκι πολύ λεπτό», συνέχισε.

«Το μονοπάτι που πήρε είναι βατό»

Ο αντιδήμαρχος του νησιού, Νικήτας Γρύλλης, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ανέφερε τα εξής:

«Υπάρχει πληροφορία ότι στις 14:00 εθεάθη στη στάση λεωφορείου και ο χρόνος συμπίπτει με το μισάωρο που θέλεις για να φύγεις από την παραλία του Αγίου Νικολάου για να φτάσεις στην περιοχή Πέδι. Περίπου στις 13:30 αποφάσισε να φύγει από την παραλία με τα πόδια και να διαβεί το μονοπάτι, το οποίο περνάνε πολλοί ξένοι. Είναι βατό, δεν είναι επικίνδυνο. Από την αριστερή πλευρά υπάρχει θάλασσα αλλά πρέπει να κινηθείς πολύ στην άκρη για να φτάσεις στη θάλασσα, γιατί ο δρόμος είναι πλατύς».

Για την μαρτυρία τα γυναίκας είπε πως αυτή «έχει κατατεθεί μπροστά και στην πυροσβεστική και την αστυνομία».

«Το Πέδι είναι τουριστική περιοχή, έχει πολλές επιχειρήσεις, οπότε πιστεύω κάποιος θα τον έχει δει. Ή στο χωριό θα πήγε με το λεωφορείο ή στο γιαλό, στο κατάλυμα που ενοικίαζε», σημείωσε.

Μεγάλη αναστάτωση στο νησί 

«Σε όλο το νησί επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, είναι πολύ μεγάλο όνομα. Έχει έρθει η Πυροσβεστική από τη Ρόδο με 8 άτομα, γίνονται αναζητήσεις από ξηρά και από αέρα με πεζοπόρα τμήματα, με drone, το απόγευμα της Πέμπτης ήρθε και ελικόπτερο και εκπαιδευμένος σκύλος ώστε να συνδράμουν στις προσπάθειες της ανεύρεσης», κατέληξε ο αντιδήμαρχος, επισημαίνοντας πως οι έρευνες συνεχίζονται.  

Ελληνική ΑστυνομίαεξαφάνισηΣύμηέρευνεςπαρουσιαστήςειδήσεις τώραBBC