Ελλάδα|07.06.2024 09:23

Πήλιο: Άνδρας με νοητική υστέρηση ήταν κλειδωμένος στο μαντρί και φώναζε βοήθεια - Αναζητείται ο ξάδελφος του

Newsroom

Κλειδωμένος στο μαντρί, πίσω από το σπίτι του, βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 45χρονος ΑμεΑ στην περιοχή του Μουρεσίου στο Πήλιο. Γείτονες που τον άκουσαν να καλεί σε βοήθεια ενημέρωσαν τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, που με τη σειρά τους έσπευσαν στο σημείο. 

Ο άνδρας έχει νοητική υστέρηση και ζει στο σπίτι του μαζί με ξάδερφό του, ο οποίος έχει οριστεί συμπαραστάτης του. Στην ερώτησή της κοινωνικής λειτουργού, ο ξάδελφος του ισχυρίστηκε ότι ο 45χρονος είχε πάει στο καφενείο, ωστόσο κανένας από τους θαμώνες δεν τον είχε δει εκεί. 

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ ο ξάδερφος του 45χρονου είχε φύγει από το σπίτι, η κοινωνική υπηρεσία και οι γείτονες άρχισαν να αναζητούν τον 45χρονο, φωνάζοντας το όνομα του. 

Ήταν χτυπημένος 

Τελικά, από το πίσω μέρος του σπιτιού, όπου βρίσκεται το μαντρί με τις κατσίκες των δύο ξαδέρφων τον άκουσαν να καλεί σε βοήθεια, σύμφωνα με το taxydrοmos. H πόρτα στο μαντρί δεμένη με σχοινιά, με κόμπους που δεν μπορούσαν να λύσουν, ενώ στην πόρτα είχε τοποθετηθεί και τσιμεντόλιθος.

Από το μικρό παράθυρο της πόρτας που φέρει αυτοσχέδια κάγκελα, φαινόταν ο 45χρονος ΑμεΑ, ο οποίος καθόταν σε ένα τσιμεντόλιθο ανάμεσα σε άχυρα, σκυμμένος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν χτυπημένος στο μάτι και στην περιοχή του λαιμού. 

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, ενώ οι Αρχές αναζητούν τον ξάδελφό του για να δώσει εξηγήσεις για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε. 

ΑμεΑΠήλιονοητική υστέρησηειδήσεις τώρα