Ελλάδα|07.06.2024 13:00

Σύμη: Μετατοπίζεται το κέντρο ερευνών για παρουσιαστή του BBC - Τα πιθανά σενάρια

Newsroom

Κάθε λεπτό που περνά, μεγαλώνει η αγωνία για την τύχη του Βρετανού παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος παραθέριζε το πρωί της Σύμης αλλά τα ίχνη του ξαφνικά χάθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο 67χρονος είχε πάει για μπάνιο στην παραλία του Αγίου Νικολάου και επέστρεφε με τα πόδια από δυσπρόσιτη παραλία, με τις Αρχές να ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή με ελικόπτερο drones, περιπολικά, σκύλους και σκάφη του Λιμενικού.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ που βρίσκεται στη Σύμη, ο παρουσιαστής δεν ήθελε να πάρει θαλάσσιο ταξί για να επιστρέψει προς το κατάλυμα του, όπως έκαναν η σύζυγός του και το φιλικό τους ζευγάρι το οποίο τους φιλοξενούσε από την Τρίτη. Ο 67χρονος παρουσιαστής του BBC αποφάσισε να γυρίσει με τα πόδια στο Πεδί, το οποίο απέχει περίπου 50 λεπτά από την παραλία.

Μετατοπίζεται το κέντρο ερευνών

Οι συγγενείς του τον έβλεπαν να απομακρύνεται από την παραλία ανεβαίνοντας τα σκαλιά που έχουν δημιουργηθεί πάνω στον απότομο βράχο μέχρι που εξαφανίστηκε από τα μάτια τους και έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν. «Δεν έχουμε κάτι. Είναι όλα στο κενό. Έχουμε κάνει πάρα πολλές προσπάθειες ότι έρευνες στην στεριά και στην θάλασσα», δήλωσε ο Αρχηγός της Εθελοντικής διασωστικής ομάδας κρίσεως της Σύμης.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν δοθεί οδηγίες σε όλα τα παραπλέοντα σκάφη, είτε πρόκειται για θαλάσσια ταξί είτε για θαλαμηγούς είτε για αλιευτικά να ενημερώσουν τις Αρχές αν δουν κάποιο ίχνος του δημοσιογράφου στη θάλασσα. Επομένως, γίνεται σαφές ότι το επίκεντρο των ερευνών για τον αγνοούμενο δημοσιογράφο μετατοπίζεται από το μονοπάτι προς την θάλασσα.

Δεν βρέθηκε τίποτα στις κάμερες ασφαλείας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πληροφορίες για τον δημοσιογράφο είναι πολλές και διφορούμενες. Άλλοι λένε ότι τον είδαν στη Σύμη στο Πεδί, άλλοι στον Πανορμίτη και άλλοι σε παραλία που βρίσκεται απέναντι. «Τον είδα στο Πεδί στις 14:20 και τον είδα μπροστά στους κάδους σκουπιδιών. Μιλούσε με κάποιον ηλικιωμένο», ανέφερε κάτοικος του νησιού. «Ο άλλος που ήταν δίπλα του φορούσε ένα καρό πουκαμισάκι πολύ λεπτό», πρόσθεσε.

Οι αναφορές αυτές δεν επιβεβαιώνονται, ενώ έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής όλες οι κάμερες των επιχειρήσεων που λειτουργούν στον οικισμό του Πεδίου καθώς πρόκειται για μία τουριστική περιοχή όπου υπάρχουν εστιατόρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα.

Στο νησί καταφθάνουν πολλά τηλεοπτικά συνέργεια από κανάλια του εξωτερικού καθώς ο ΜόσλεΪ είναι πολύ δημοφιλής στη Βρετανία καθώς θεωρείται ο «γκουρού» της διατροφολογίας. Ήδη έφτασε συνεργείο από την αγγλική τηλεόραση αναμένεται το BBC καθώς και δημοσιογράφοι από εφημερίδες της Αγγλίας, οι οποίοι δίνουν συνεχώς ανταποκρίσεις για την πορεία των ερευνών.

Τα τρία σενάρια του βρετανικού Τύπου

Τα σενάρια που πρωταγωνιστούν στον βρετανικό Τύπο είναι πως είναι διαβητικός και μπορεί να ζαλίστηκε από την υψηλή θερμοκρασία και να έπεσε στη θάλασσα, ωστόσο η σύζυγός του έχει δηλώσει πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, ενώ και ο ίδιος είναι γιατρός.

Ένα δεύτερο σενάριο είναι πως ζαλίστηκε ή σκόνταψε ή πήγε να βουτήξει και πνίγηκε, ενώ το τρίτο και χειρότερο σενάριο είναι πως υπάρχει εγκληματική ενέργεια.

«Το μονοπάτι που πήρε είναι βατό»

Ο αντιδήμαρχος του νησιού, Νικήτας Γρύλλης, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ανέφερε τα εξής: «Υπάρχει πληροφορία ότι στις 14:00 εθεάθη στη στάση λεωφορείου και ο χρόνος συμπίπτει με το μισάωρο που θέλεις για να φύγεις από την παραλία του Αγίου Νικολάου για να φτάσεις στην περιοχή Πέδι. Περίπου στις 13:30 αποφάσισε να φύγει από την παραλία με τα πόδια και να διαβεί το μονοπάτι, το οποίο περνάνε πολλοί ξένοι. Είναι βατό, δεν είναι επικίνδυνο. Από την αριστερή πλευρά υπάρχει θάλασσα αλλά πρέπει να κινηθείς πολύ στην άκρη για να φτάσεις στη θάλασσα, γιατί ο δρόμος είναι πλατύς».

Για την μαρτυρία τα γυναίκας είπε πως αυτή «έχει κατατεθεί μπροστά και στην πυροσβεστική και την αστυνομία».

«Το Πέδι είναι τουριστική περιοχή, έχει πολλές επιχειρήσεις, οπότε πιστεύω κάποιος θα τον έχει δει. Ή στο χωριό θα πήγε με το λεωφορείο ή στο γιαλό, στο κατάλυμα που ενοικίαζε», σημείωσε.

εξαφάνισηBBCπαρουσιαστήςΣύμηειδήσεις τώρα