Ελλάδα|07.06.2024 15:00

Σύμη: Ενισχύονται οι έρευνες για τον παρουσιαστή του BBC - Καταθέτουν ξανά μάρτυρες «κλειδιά»

Ευλαμπία Ρέβη

Κλιμάκιο της Ασφάλειας Ρόδου συμμετέχει από νωρίς το πρωί στις έρευνες για τον εντοπισμό του γνωστού παρουσιαστή του BBC, Mάικλ Μόσλεϊ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από το μεσημέρι της Τετάρτης στο νησί της Σύμης.

Νέος κύκλος καταθέσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι αστυνομικοί σήμερα αναμένεται να εξετάσουν ξανά τους μάρτυρες, δηλαδή τους ανθρώπους που τον είδαν για τελευταία φορά.

Συγκεκριμένα, η σύζυγος του 67χρονου αναμένεται να δώσει εκ νέου κατάθεση ως προς τις συνθήκες εξαφάνισής του, ενώ το ίδιο θα κάνει και το φιλικό τους ζευγάρι που τους φιλοξενούσε στο νησί.

Όπως είπε η σύζυγος του Μάικλ Μόσλεϊ οι τέσσερίς τους ήταν στο καραβάκι για να πάνε από την περιοχή του Αγίου Νικόλα στο Πέδι, όταν ο σύζυγός της τους είπε ότι εκείνος θα προτιμήσει να πάει με τα πόδια. Η διαδρομή που αναμένεται ότι ακολούθησε είναι ένα μονοπάτι, μήκους ενός χιλιομέτρου, το οποίο παρόλο που είναι απότομο αρκετοί ξένοι τουρίστες το επιλέγουν για πεζοπορία, ενώ σύμφωνα με τους ντόπιους είναι ασφαλές.

Σύμφωνα με την σύζυγό του έφτασαν στο νησί της Σύμης την περασμένη Τρίτη και θα έμεναν εκεί για μία εβδομάδα. Όπως, μάλιστα, είπε στους αστυνομικούς ο σύζυγός της δεν αντιμετώπιζε κάποιο θέμα υγείας, ενώ ούτε με την ψυχολογία του είχε κάποιο πρόβλημα.

Παράλληλα, τόσο η ίδια όσο και εκείνος είχαν αφήσει τα κινητά τους τηλέφωνα στο σπίτι, ενώ μαζί με το ζευγάρι φίλων τους τoν έψαξαν στο νησί χωρίς αποτέλεσμα, όταν είδαν ότι καθυστερεί και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας δήλωσαν την εξαφάνισή του.


Εξετάζεται και το υλικό από κάμερες ασφαλείας

Πέρα από τις νέες καταθέσεις οι αστυνομικοί θα ελέγξουν όλο το διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να δουν εάν εμφανίζεται κάπου στον χρόνο που έχει δηλωθεί ότι χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ άκαρπες ήταν οι έρευνες για το αν έκλεισε ακτοπλοϊκό ή αεροπορικό εισιτήριο, προκειμένου να φύγει από το νησί. Άλλωστε, εκτός από το κινητό του τηλέφωνο και το διαβατήριό τους βρέθηκε στο σπίτι όπου φιλοξενείται το ζευγάρι.

Οι έρευνες γίνονται, όπως σχολιάζουν αρμόδιες πηγές στο ethnos.gr, σε πολλά επίπεδα, δια ξηράς, δια θαλάσσης και από αέρος, ενώ για την ώρα δεν έχει βρεθεί κάποιο σημαντικό στοιχείο.

ΣύμηεξαφάνισηέρευνεςπαρουσιαστήςαστυνομίαBBCειδήσεις τώρα