Ελλάδα | 07.06.2024 21:17

Σύμη: Όλα ανοιχτά για την τύχη του Mάικλ Μόσλεϊ – Τα σενάρια που μελετούν οι Αρχές

Newsroom

Συνεχίζεται το θρίλερ στη Σύμη σχετικά με την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Τετάρτη (5/6).

Ο 68χρονος εθεάθη για τελευταία φορά όταν ξεκίνησε για πεζοπορία κατά μήκος της παραλίας του Αγίου Νικολάου. Από τότε ένα μεγάλο μυστήριο καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης του Βρετανού δημοσιογράφου.

Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών

Από χθες επίγειες και εναέριες έρευνες γίνονται σε όλο το νησί χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στην ερευνά συμμετέχει και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που έφτασε στο νησί για να συνεισφέρει στις έρευνες και drones που «χτενίζουν» την τελευταία διαδρομή που ακολούθησε ο Μάικλ Μόσλεϊ.

Ωστόσο οι έρευνες στράφηκαν στην αντίθεση κατεύθυνση από την αρχική και συγκεκριμένα σε δύσβατη περιοχή στην παραλία της Αγίας Μαρίνας. Πιθανολογείται ότι ο άνδρας είχε ήδη περάσει από το επικίνδυνο κομμάτι του μονοπατιού που θεωρείται ότι είχε ακολουθήσει και βρισκόταν σε κεντρικό δρόμο στο χωριό Πέδι.

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα

Οι αστυνομικές Αρχές που συμμετέχουν στις έρευνες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τόσο της αυτοκτονίας όσο και της εγκληματικής ενέργειας. Ωστόσο θα συνεχίσουν να ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή το νησί για ένα στοιχείο που θα μπορέσει να ρίξει φως στην υπόθεση. «Γίνεται μια μεγάλη επιχείρηση. Άνθρωποι περιμένουν το Ferry για να φύγουν από εδώ από την Ρόδο, να πάνε να ψάξουν τον διάσημο Βρετανό, μια πολυαγαπημένη τηλεοπτική προσωπικότητα» ανέφερε από τη Σύμη ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου, Joe Inwood.

Φωτογραφία ντοκουμέντο τον δείχνει σε αστικό περιβάλλον

Το μεσημέρι τα δεδομένα ανατράπηκαν αναφορικά με τον βρετανό παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ.

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας, δείχνουν τον παρουσιαστή του BBC σε αστικό περιβάλλον, κρατώντας ομπρέλα, αρκετά μακριά από το σημείο που διεξάγονται οι έρευνες για την εξαφάνισή του. Αυτό σημαίνει πως ο Μόσλεϊ κατάφερε να διασχίσει το μονοπάτι με ασφάλεια.

Όπως μεταδίδει το MEGA, αυτό δείχνει πως ο Μόσλεϊ ήταν ζωντανός αρκετές ώρες από τη στιγμή που οι αρχές εκτιμούν πως εξαφανίστηκε. Είχε προηγηθεί μαρτυρία γυναίκας, η οποία ανέφερε πως είδε τον παρουσιαστή περίπου μία ώρα αφότου έφυγε από την παραλία του Αγίου Νικολάου, στη Σύμη.

Δείτε τη φωτογραφία ντοκουμέντο

Αξίζει να σημειωθεί πως ο παρουσιαστής δεν έχει μαζί του το κινητό του τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εντοπιστεί το τελευταίο του στίγμα.

Bίντεο-ντοκουμέντο με τις τελευταίες κινήσεις του παρουσιαστή

Την ίδια στιγμή, στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο – ντοκουμέντο με τις τελευταίες κινήσεις του παρουσιαστή του BBC πριν χαθούν τα ίχνη του, το μεσημέρι της Τετάρτης (5/6).

Στο βίντεο που παρουσιάζει η Daily Mail φέρεται να διασχίζει το χωριό Πέδι, φορώντας μπλε μπλούζα και μαγιό, όπως αυτά που φορούσε την ημέρα που εθεάθη για τελευταία φορά, αλλά και το χαρακτηριστικό του καπέλο. Στα πλάνα, εμφανίζεται να κρατά και ομπρέλα, κάτι που μαρτυρά ότι είχε προνοήσει για τον καυτό ήλιο του νησιού.

ειδήσειςBBCεξαφάνισηαστυνομίαειδήσεις τώραδημοσιογράφοςΣύμη