Ελλάδα|08.06.2024 09:57

Σύμη: Στο μικροσκόπιο οι κάμερες - Πού στέφονται οι έρευνες μετά τα ντοκουμέντα που καταγράφουν τον παρουσιαστή

Newsroom

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η εξαφάνιση του παρουσιαστεί του BBC Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη, που αγνοείται από την Τετάρτη. Οι αρχές αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβανομένης της αυτοκτονίας και της εγκληματικής ενέργειας, ενώ οι τοπικές Αρχές εκφράζουν την πεποίθηση ότι τις επόμενες ώρες θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στο θρίλερμ ενλω έχει ήδη γίνει μία χαρτογράφηση της διαδρομής που φαίνεται ότι έχει ακολουθήσει ο παρουσιαστής.

Τα ντοκουμέντα που ήρθαν χθες στη δημοσιότητα και στα οποία διακρίνεται ο Βρετανός παρουσιαστής να περπάτα το μεσημέρι της Τετάρτης σε αστικό περιβάλλον αλλάζει τα δεδομένα, αποκλείοντας το σενάριο να υπέστη κάποιο ατύχημα ή να του επιτέθηκε κάποιος κοντά στην παραλία του Αγίου Νικόλα, όπου βρισκόταν με την παρέα του.

Πού στέφονται οι έρευνες

Πλέον, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στρέφονται στη δύσβατη περιοχή στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, παράλληλα εξετάζεται το υλικό που κατέγραψαν οι  κάμερες ασφαλείας στην παραλιακή ζώνη του χωριού Πέδι. Αναμένεται, επίσης, να ξεκινήσει νέος γύρος επίγειων και εναέριων ερευνών, που θα αφορούν ολόκληρο το νησί.

«Φαίνεται πως έχει κινηθεί να κάνει πεζοπορία προς το μονοπάτι προς την Αγία Μαρίνα. Το μονοπάτι αυτό είναι πολύ δύσβατο και επικίνδυνο με μεγάλα βουνά και απόκρημνες περιοχές. Τίθενται μερικά ερωτήματα γιατί να φύγει μόνος του και γιατί να αφήσει το κινητό του γιατί να μη φύγει με το σκάφος για να πάει στον αιγιαλό που βρίσκεται και το σπίτι του», επεσήμανε, μιλώντας στο OPEN και το Τώρα Μαζί ο Νικήτας Γρύλης, αντιδήμαρχος Σύμης. 

«Στο επίμαχο σημείο, στο μονοπάτι του Αγίου Νικολάου από όπου ξεκίνησε, έχει φύγει σώος και αυτό αποδεικνύεται από το βιντεοληπτικό υλικό. Οπότε όλες οι προσπάθειες εστιάζονται πλέον στην απέναντι πλευρά, γιατί φαίνεται ότι πέρασε εκεί για να κάνει παζοπορία προς την Αγία Μαρίνα», ανέφερε.

Δήμαρχος Σύμης: «Να διαγράψουμε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας» - Και τα παιδιά του στο νησί

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, μιλώντας στην ίδια εκπομπή εξέφρασε απορίες για τον λόγο που έφυγε μόνος του χωρίς κινητό μέσα σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να σταματήσει και συνέχισε την πορεία του προς την Αγία Μαρίνα. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι οι Αρχές έχουν καταλήξει στο σημείο που βρλεθηκε τελευταία φορά και σήμερα θα έχουμε εξελίξεις.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και «πρέπει να διαγράψουμε αυτό το ενδεχόμενο». Επεσήμανε μάλιστα ότι και τα τέσσερα παιδιά του παρουσιαστή είναι πλέον στο νησί και η τοπική κοινωνία είναι δίπλα τους.


Στον νησί έχει μεταβεί και ανταποκριτής του BBC που παρακολουθεί από κοντά τις έρευνες και ενημερώνει το βρετανικό κοινό που αγωνιά για τον δημοφιλή παρουσιαστή.«Γίνεται μια μεγάλη επιχείρηση. Άνθρωποι περιμένουν το Ferry για να φύγουν από εδώ από την Ρόδο, να πάνε να ψάξουν τον διάσημο Βρετανό, μια πολυαγαπημένη τηλεοπτική προσωπικότητα. Πολύ δημοφιλής στους τηλεθεατές του BBC» μετέδωσε ο Joe Inwood.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Μάικλ Μόσλεϊ παραθέριζε στο νησί της Σύμης και η τύχη του αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης (5/6). Ο 67χρονος είχε πάει για μπάνιο και επέστρεφε με τα πόδια από δυσπρόσιτη παραλία.

Οι έρευνες το μεσημέρι της Παρασκευής (7/6) επικέντρωναν στο σημείο στην δυτική πλευρά της Σύμης, διότι υπήρχε μία πληροφορία η οποία ωστόσο διαψεύστηκε – ότι δηλαδή βρέθηκε ένα πτώμα στην περιοχή, κάτι που εντέλει δεν ισχύει.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής με Drone και του Λιμενικού, που σαρώνουν το νησί για τον εντοπισμό του. Σωστικά συνεργεία «σαρώνουν» τη Σύμη ενώ στις έρευνες συμμετέχει ελικόπτερο, ειδικοί σκύλοι και κλιμάκιο από τη Ρόδο και από την Αθήνα.

εξαφάνισηΣύμηειδήσεις τώραΕΛΑΣ