Ελλάδα|08.06.2024 21:52

Ισθμός: Τις συνθήκες της ανατροπής του βυτιοφόρου εξετάζουν οι Αρχές - Τα ερωτήματα για τον οδηγό

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ανετράπη το βυτιοφόρο που μετέφερε βενζίνη και πετρέλαιο στην Αθηνών-Κορίνθου με αποτέλεσμα την κατεδάφιση της γέφυρας ερευνούν οι αρχές. Ο οδηγός που υπέστη κάταγμα χωρίς ευτυχώς και εγκαύματα, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ενώ οδηγούσε, κάτι πάτησε με αποτέλεσμα να σκάσει το λάστιχο και να χάσει τον έλεγχο του οχήματος.

Τα ερωτηματικά

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνουν τα εξής ερωτήματα:

  • Υπερέβη το όριο ταχύτητας;
  • Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ;
  • Είχε υπερβεί το ωράριο εργασίας του;
  • Είχε δικλείδες ασφαλείας το όχημα

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο οδηγός είχε έρθει από τη Ζάκυνθο είχε φορτώσει πετρέλαιο και βενζίνη από τον Ασπρόπυργο και κατευθυνόταν πίσω στη Ζάκυνθο. Πόσες ώρες οδηγούσε; Είχε ξεκουραστεί πριν πιάσει το τιμόνι για ένα ταξίδι που υπερβαίνει τα 300 χιλιόμετρα μέσα στη νύχτα;

Και τέλος, τι δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν ώστε ένα βυτιοφόρο που πιθανόν να υποστεί κάποια σύγκρουση να μην παρουσιάσει διαρροή καυσίμου που μπορεί να δημιουργήσει εικόνες εμπόλεμης ζώνης και να κινδυνεύσει η ζωή του οδηγού αλλά και πολιτών.Οι εικόνες με το φλεγόμενο βυτιοφόρο παγώνουν το αίμα σε όσους βρέθηκαν κοντά στο σημείο του τροχαίου στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Το σημείο όπου ο οδηγός του βυτιοφόρου έχασε τον έλεγχο του βαρέος τύπου οχήματος, και προσέκρουσε στο διαχωριστικό της (παλαιάς) εθνικής οδού Αθηνών Κορίνθου, έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο καθώς κατεδαφίζεται η γέφυρα, στο σημείο της ανατροπής και της ανάφλεξης του βυτιοφόρου.Τα καύσιμα που έχουν χυθεί στο οδόστρωμα στο ύψος της γέφυρας στο 75ο χιλιόμετρο μετέφεραν τη φωτιά και στο πρανές έδαφος δίπλα από τον δρόμο με όσους βρίσκονται κοντά να απομακρύνονται έντρομοι.

Τι ισχυρίζεται ο οδηγός

Ο οδηγός του βυτιοφόρου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου με κάταγμα και χωρίς εγκαύματα, ενώ μέχρι στιγμής περιγράφει ότι έχασε τον έλεγχο του οχήματος επειδή κάτι πάτησε με τους δεξιούς τροχούς.

Ως αποτέλεσμα «έσπασε ένα λάστιχο» και επήλθε η εκτροπή του βυτιοφόρου προς τα αριστερά με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο μεσαίο τσιμεντένιο στηθαίο της Εθνικής Οδού να ανατραπεί και να τυλιχθεί στις φλόγες.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για ανίχνευση αλκοόλ στον 60χρονο αναμένονται.

Τα τεχνικά συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες καθαίρεσης του τμήματος της αερογέφυρας που υπέστη ζημιές από τη φωτιά στο βυτιοφόρο, προκειμένου να δοθεί στις επόμενες μέρες στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Κόρινθο που παραμένει κλειστό μετά το ατύχημα, καθώς υπήρχε ζήτημα στατικότητας λόγω των βλαβών από το υψηλό θερμικό φορτίο.

τροχαίο ατύχημαβυτιοφόροειδήσεις τώραΙσθμός Κορίνθουτροχαίο