Ελλάδα|08.06.2024 22:29

Σύμη: Εντείνεται η αγωνία για τον Μόσλεϊ που αγνοείται εδώ και περίπου τρία 24ωρα

Newsroom

Εντείνεται η αγωνία για την τύχη του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, που αγνοείται εδώ και περίπου τρία 24ωρα στη Σύμη. Οι έρευνες πλέον έχουν επικεντρωθεί σε απόκρημνα μονοπάτια αλλά και στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές.

Στις επιχειρήσεις εντοπισμού του συνδράμουν drones και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος. Την ίδια ώρα, νέο βίντεο φέρεται να δείχνει τον Μόσλεϊ να φεύγει από το Πέδι, με κατεύθυνση βραχώδεις λόφους.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αν ακολούθησε το μονοπάτι προς την Αγία Μαρίνα, ο 68χρονος να έφτασε, να έκανε ενδεχομένως το μπάνιο του και να επέστρεψε θέλοντας να έχει τον Γιαλό, όπου διέμενε, μπροστά του και ίσως κάπου εκεί να βρίσκεται, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Πρόκειται για σημείο που έχει ερευνηθεί ήδη από τις Αρχές, όμως, σήμερα (8/6), πεζοπόρα τμήματα διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες, αναζητώντας κάποιο ίχνος του παρουσιαστή του BBC. Οι μικρές χαράδρες οι οποίες υπάρχουν στην κατεύθυνση από το βόρειο μέχρι το δυτικό προσβάσιμο σημείο της Σύμης στο άξονα Αγία Μαρίνα - κάστρο θα ελεγχθούν εξονυχιστικά αύριο Κυριακή, στα πλαίσια της έρευνας.

Η περιοχή είναι σαν μία χερσόνησος στο νησί, ανάμεσα στα δύο σημεία η οποία είναι ορεινή και χωρίς σκιά με πολύ επικίνδυνα σημεία και πτυχές στα βράχια. Υπάρχει κάποια σηματοδότηση περιπατητών αλλά όχι «πατημένο» μονοπάτι.

Η συμπληρωματική κατάθεση της συζύγου του

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, σε συμπληρωματική κατάθεση που κλήθηκε να δώσει η σύζυγος του Μόσλεϊ, ρωτήθηκε γιατί δεν πήρε το κινητό τηλέφωνο μαζί του, χωρίς όμως να λάβουν οι Αρχές κάποια συγκεκριμένη απάντηση. Η σύζυγος του παρουσιαστή υπογράμμισε ότι μαζί του είχε το πορτοφόλι του, νερό και ένα ρολόι το οποίο όμως δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας έτσι ώστε να μπορεί να δίνει στοιχεία όπως για παράδειγμα το στίγμα αυτού που το φέρει.

Όπως δηλώνει η σύζυγος του γιατρού και παρουσιαστή του BBC, Κλερ Μπέιλι, «έχουν περάσει τρεις ημέρες από τότε που ο Μάικλ έφυγε από την παραλία για έναν περίπατο. Είναι οι μεγαλύτερες σε διάρκεια και πλέον ανυπόφορες ημέρες της ζωής μου και των παιδιών μου. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και η οικογένειά μας είναι απίστευτα ευγνωμονούσα προς τους κατοίκους της Σύμης, τις ελληνικές Αρχές και την βρετανική Πρεσβεία που εργάζονται ακατάπαυστα για να βοηθήσουν να βρεθεί ο Μάικλ. Δεν θα χάσουμε τις ελπίδες μας».

Στη Σύμη έχουν μεταβεί και τα τέσσερα παιδιά του, τα οποία μαζί με τις Αρχές, συμμετέχουν στην κινητοποίηση για την ανεύρεσή του.

ΣύμηBBCαγνοούμενοςπαρουσιαστήςειδήσεις τώρα