Ελλάδα|10.06.2024 17:59

Σύμη: Οι Αρχές είχαν βίντεο από τις τελευταίες κινήσεις του Μόσλεϊ από τη 2η μέρα εξαφάνισής του

Newsroom

Νέα στοιχεία για την υπόθεση θανάτου του Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη. Ο 67χρονος εντοπίστηκε νεκρός χθες, Κυριακή και το βίντεο με τις τελευταίες του κινήσεις φαίνεται να είχε παραδοθεί στην αστυνομία από την ημέρα εξαφάνισής του ή λίγο μετά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, όλη η πορεία του 67χρονου είναι καταγεγραμμένη από τις κάμερες ασφαλείας. Το υλικό αυτό φαίνεται να είχε παραδοθεί στις Αρχές από την Τετάρτη το βράδυ ή από την Πέμπτη.

Ο ιδιοκτήτης του beach bar, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κανάλι, όταν ενημερώθηκε για την εξαφάνιση, πήγε το υλικό στην αστυνομία. Ωστόσο, οι Αρχές είτε δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν από τις κάμερες ασφαλείας ώστε να εντοπιστεί η σορός νωρίτερα είτε δεν παρακολούθησαν όλα τα πλάνα.

Τα πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος από το beach bar κοντά στο σημείο που βρέθηκε η σορός του, έχουν καταγράψει όλες του τις κινήσεις. Συγκεκριμένα, οι κάμερες δείχνουν να κάνει μία πορεία 50 μέτρων μέσα σε 20 λεπτά, με το πιο πιθανό σενάριο να είναι πως έχει απώλεια συνείδησης.

Κάτι αντίστοιχο του είχε συμβεί και κατά το περιελθόν όταν βούτηξε σε παγωμένα νερά στην Κορνουάλη και στη συνέχεια ξύπνησε στο νοσοκομείο και όπως είχε πει ο ίδιος, δεν θυμόταν κάτι.

Η μοιραία πορεία των 4 χιλιομέτρων

Τετάρτη 5 Ιουνίου του 2024 ώρα 13:30. Ο παρουσιαστής του BBC ξεκινάει με τα πόδια από την παραλία του Αγίου Νικολάου και περνά μέσα από ένα επικίνδυνο μονοπάτι.

Ένα τέταρτο μετά την αναχώρησή του από την παραλία ο Μόσλεϊ έχει φτάσει στο Πέδι και σταματάει σε μια στάση λεωφορείου. Μια γυναίκα τον αναγνωρίζει. Εμφανίζεται σίγουρη πως ο άντρας που είδε ήταν ο Βρετανός παρουσιαστής, αλλά αρχικά δεν υπάρχει καμιά άλλη μαρτυρία και κυρίως καμιά εικόνα από κάμερα ασφαλείας που να πιστοποιεί τους ισχυρισμούς της.

Η υπόθεση - θρίλερ παίρνει νέα τροπή το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, μέσα από φωτογραφικά ντοκουμέντα και βίντεο που ήρθαν στο «φως». Από αυτά προέκυψε πως όντως ο Μόσλεϊ είχε περάσει το επικίνδυνο μονοπάτι και είχε φτάσει στο Πέδι.

Η ώρα ήταν 13:50 το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, όταν δυο κάμερες ασφαλείας κατέγραφαν τον παρουσιαστή να έχει περάσει το μονοπάτι σώος. Δύο λεπτά μετά όταν το ρολόι έδειχνε 13:52 και κάμερα τον καταγράφει να κατευθύνεται προς την Αγία Μαρίνα.

Στις 14:02 εκείνο το μεσημέρι, στην αρχή του μονοπατιού, καταγράφεται ζωντανός για τελευταία φορά. Η ζέστη είναι αφόρητη και ο παρουσιαστής του BBC εξαντλημένος.

εξαφάνισηΣύμηBBCειδήσεις τώρανεκρός