Ελλάδα|10.06.2024 18:43

Σύμη: Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ ότι είχε βίντεο με τον παρουσιαστή και δεν το αξιοποίησε

Newsroom

Στη διάψευση ρεπορτάζ αναφορικά με τον θάνατο του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη και βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, προχώρησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα σημερινό ρεπορτάζ τηλεοπτικής εκπομπής, το οποίο αναφέρεται σε κατοχή και μη αξιοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ. βίντεο με τις κινήσεις του Βρετανού παρουσιαστή και το οποίο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε παραδοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας πριν την ανεύρεση της σορού του».

«Η πραγματικότητα είναι ότι το βιντεοληπτικό υλικό περιήλθε στην κατοχή της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την ανεύρεση της σορού. Τονίζεται πως από το μέχρι στιγμής προανακριτικό υλικό δεν προκύπτει πτώση του Βρετανού παρουσιαστή από ύψος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία.

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, όλη η πορεία του 67χρονου είναι καταγεγραμμένη από τις κάμερες ασφαλείας. Το υλικό αυτό φαίνεται να είχε παραδοθεί στις Αρχές από την Τετάρτη το βράδυ ή από την Πέμπτη.

Ο ιδιοκτήτης του beach bar, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κανάλι, όταν ενημερώθηκε για την εξαφάνιση, πήγε το υλικό στην αστυνομία. Ωστόσο, οι Αρχές είτε δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν από τις κάμερες ασφαλείας ώστε να εντοπιστεί η σορός νωρίτερα είτε δεν παρακολούθησαν όλα τα πλάνα.

Τα πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος από το beach bar κοντά στο σημείο που βρέθηκε η σορός του, έχουν καταγράψει όλες του τις κινήσεις. Συγκεκριμένα, οι κάμερες δείχνουν να κάνει μία πορεία 50 μέτρων μέσα σε 20 λεπτά, με το πιο πιθανό σενάριο να είναι πως έχει απώλεια συνείδησης.

Κάτι αντίστοιχο του είχε συμβεί και κατά το περιελθόν όταν βούτηξε σε παγωμένα νερά στην Κορνουάλη και στη συνέχεια ξύπνησε στο νοσοκομείο και όπως είχε πει ο ίδιος, δεν θυμόταν κάτι.

θάνατοςΕλληνική Αστυνομίαπαρουσιαστήςειδήσεις τώραΣύμη