Ελλάδα|11.06.2024 17:50

Ηλεία: Τα τελευταία λόγια της 11χρονης πριν τη στυγερή δολοφονία - Σοκάρουν τα νέα ντοκουμέντα

Newsroom

Οργή επικρατεί στην Ηλεία για την άγρια δολοφονία της 11χρονης από τον θείο της, το βράδυ της Κυριακής. Συγγενείς της το πρωί στα δικαστήρια επιτέθηκαν στο περιπολικό στο οποίο ήταν ο 37χρονος δράστης. Ο δράστης που έχει ιδιαίτερα επιβαρυμένο παρελθόν, ζήτησε σήμερα και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή.

Ο εισαγγελέας του απήγγειλε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, της απόπειρας βιασμού ανηλίκου, της άπραγης ανηλίκου, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.

Τα ντοκουμέντα από τη μοιραία νύχτα

Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής, κάμερα ασφάλειας καταγράφει το μαύρο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 37χρονος σε κεντρικό δρόμο στο χωριό Μυρτιά της Ηλείας. Δευτερόλεπτα μετά φαίνεται η 11χρονη Βασιλική, να τρέχει προς την κατεύθυνση του οχήματος φορώντας ένα λευκό φουστανάκι.

Σε άλλο βίντεο από διαφορετική κάμερα ασφαλείας το ίδιο όχημα με οδηγό τον 37χρονο θείο της 11χρονης περνά μπροστά από την ανήλικη με μειωμένη ταχύτητα, με τις Αρχές να θεωρούν πως της μίλησε με σκοπό να την κάνει να μπει μέσα στο αμάξι, κάτι που τελικά κατάφερε λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Από αυτή τη στιγμή, τα ίχνη της 11χρονης χάνονται. Δηλώνεται η εξαφάνισή της και ο 37χρονος που ομολόγησε ότι προσπάθησε να την βιάσει και την σκότωσε, έκανε αρχικά πως αγωνιούσε για την τύχη του παιδιού.

«Της είπα να την πάω στο σπίτι του παππού της και αυτή δέχθηκε. Όταν όμως απομακρυνθήκαμε, άρχισε να ανησυχεί και με ρωτούσε πού πάμε. Μου έλεγε “έχουμε περάσει το σπίτι του παππού, είναι μακριά, πού πάμε;”. Εγώ τότε σταμάτησα το αυτοκίνητο και της είπα ότι θέλω να συνευρεθούμε ερωτικά γιατί μου αρέσει πολύ», ανέφερε ο 37χρονος.

Η 11χρονη αντιστέκεται και τότε ο θείος της, αποφασίζει να τη σκοτώσει. Ομολογεί το έγκλημα στους αστυνομικούς και τους οδηγεί στο χωράφι που είχε αφήσει το άψυχο σώμα της ανιψιάς του.

Στην κυνική του ομολογία, ο 37χρονος ανέφερε πως θόλωσε όταν η μικρή του είπε πως θα ενημερώσει τους γονείς της. Με ένα κατσαβίδι άρχισε να την χτυπά και το παιδί έπεσε νεκρό μπροστά του. «Η 11χρονη αντέδρασε και μου είπε ότι αν δεν την αφήσω να φύγει, θα το πει στον μπαμπά της και την μαμά της. Εγώ τότε θόλωσα και φοβήθηκα. Πήρα ένα κατσαβίδι που είχα στην πόρτα του αυτοκινήτου και άρχισα να την χτυπάω στον λαιμό. Έβγαλα το πτώμα της έξω και το πέταξα σε χωράφια ενώ το κατσαβίδι το πέταξα σε έναν βάλτο. Δεν την βίασα», είπε ο 37χρονος.

Μέσα σε μια ακτίνα λίγων χιλιομέτρων από το σπίτι που έμενε η 11χρονη με τους γονείς της, στη διασταύρωση που είδε το αυτοκίνητου του θείου της και στη συνέχεια στο σημείο, που οι αστυνομικοί εντόπισαν τη σορό της. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως το κορίτσι δέχθηκε χτυπήματα στην καρδιά και την σπλήνα. Από τα μέχρι τώρα ευρήματα, δεν φαίνεται να προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση πριν τη δολοφονία.

Νέο ντοκουμέντο - Του έπλυνε το άμαξι πριν την δολοφονία

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το MEGA, η 11χρονη λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί, έπλυνε το αυτοκίνητο του 37χρονου δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα αυτό το είχε αγοράσει ο 37χρονος από τον πατέρα της 11χρονης.

Βεβαρημένο παρελθόν – Αντιδράσεις για τους δικαστές που τον είχαν αφήσει ελεύθερο

Ο 37χρονος θείος του θύματος είχε βιάσει την πρώτη ξαδέρφη του πατέρα του άτυχου παιδιού. Συγκεκριμένα, το 2017 είχε προχωρήσει στον βιασμό της, τότε, 15χρονης, ωστόσο όχι μόνο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αλλά οι συγγενείς του τον άφηναν κοντά στα παιδιά τους!

Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία του χορήγησε αναστολή (ελεύθερος με περιοριστικούς όρους) στην έκτιση της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον βιαστή.

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του (νομός Ηλείας) και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Πέραν τούτου το Εφετείο του είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε γιατί συνέπεσε με δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025 αλλά στο μεταξύ ο 37χρονος διέπραξε το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας της άτυχης 11χρονης με την οποία είχε συγγενική σχέση.

δολοφονίαΗλείαπαιδοκτόνοςΠαιδοκτονίαειδήσεις τώρα