Ελλάδα|11.06.2024 19:51

Καύσωνας: Κλειστό έως την Παρασκευή το φαράγγι της Σαμαριάς

Newsroom

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ενημερώνει ότι λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς, φαράγγι και πεζοπορικές διαδρομές, θα παραμείνει κλειστός και από τις δύο εισόδους για τις ημέρες από Τετάρτη 12 Ιουνίου έως και Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024.

Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με τις οδηγίες της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων προστασίας επισκεπτών λόγω υψηλών θερμοκρασιών και τις μετεωρολογικές προγνώσεις για εκδήλωση υψηλών θερμοκρασιών στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς και στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, όπως, επισημαίνει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, υπάρχει ανάγκη προστασίας των ιπποειδών εργασίας βάσει της υπ' αριθμ. 1041/220058/11-07-2023 εγκυκλίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και ανάγκη επίτευξης του βέλτιστου δυνατού επιπέδου ασφαλείας για τους επισκέπτες, τους εργαζόμενους και το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς.

έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούΦαράγγι Σαμαριάςειδήσεις τώρακαύσωνας