Ελλάδα|12.06.2024 10:10

Χανιά: Πέντε προσαγωγές για τον θάνατο ναυαγοσώστη μετά τον ξυλοδαρμό

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας για τον θάνατο του 20χρονο ναυαγοσώστη στις Καλύβες του δήμου Αποκόρωνα, στα Χανιά.

Το θύμα διακομίσθηκε με ανακοπή στο Νοσοκομείο Χανίων, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν ήταν δυνατό να κρατηθεί στην ζωή.

Πού στρέφονται οι έρευνες των αστυνομικών

Πέντε άτομα που κρατούνται για σωματικές βλάβες έχουν μπει στο μικροσκόπιο, καθώς αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση. Εάν πάντως αποδειχθεί ότι ο θάνατος οφείλεται στα χτυπήματα, θα τους ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο Έλληνες 24 ετών καθώς και για τρεις αλλοδαπούς.

Πρόκειται για 19χρονο από την Ρουμανία, 28χρονο από την Γεωργία και 18χρονο από την Βουλγαρία, για τους οποίους εξετάζεται ο βαθμός της συμμετοχής τους στο επεισόδιο.

Το χρονικό

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (11/6) στις Καλύβες του δήμου Αποκόρωνα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πριν από την κατάρρευση του 20χρονου είχε προηγηθεί διαπληκτισμός, για άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία, με δύο Έλληνες 24 ετών. Με τη λήξη του συμβάντος, το θύμα αισθάνθηκε αδιαθεσία και αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι διασώστες που έσπευσαν με ασθενοφόρο στο σημείο διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς και άμεσα διακομίσθηκε από το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου και κατέληξε παρά τις τεράστιες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

θάνατοςειδήσεις τώραΧανιάναυαγοσώστηςειδήσεις