Ελλάδα|12.06.2024 16:39

ΕΛΑΣ για 11χρονη στην Ηλεία: Τι απαντά για το «συνεύρεση» στο δελτίο Τύπου

Newsroom

Απάντηση στο σάλο που δημιουργήθηκε σχετικά με το δελτίου Τύπου που εξέδωσε για την άγρια δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία δίνει η ΕΛΑΣ. Όπως τονίζει αναφερόταν σε στοιχεία της υπόθεση και την απολογία του κατηγορουμένου και όχι σε  χαρακτηρισμό του εγκλήματος.

Σημειώνεται ότι το δελτίο Τύπου η ΕΛΑΣ είχε χρησιμοποιήσει τον όρο «συνεύρεση»: «η 11χρονη αρνήθηκε στον κατηγορούμενο τη συνεύρεση».

Όλη η απάντηση της ΕΛΑΣ

Σχετικά με αναρτήσεις και δημοσιεύματα τύπου που αναφέρονται σε διατύπωση στο δελτίο τύπου που αφορά τη σύλληψη άνδρα για ανθρωποκτονία και απόπειρα βιασμού 11χρονης στην Ηλεία, διευκρινίζεται ότι στο επίμαχο σημείο αποτυπώνονται στοιχεία που αφορούν στο ιστορικό της υπόθεσης, όπως αυτά προέκυψαν κατά την προανάκριση (μεταξύ των οποίων και η απολογία του κατηγορούμενου) και τα οποία δεν έχουν να κάνουν με τον χαρακτηρισμό του εγκλήματος, όπως ξεκάθαρα εμφαίνεται στον τίτλο του δελτίου τύπου. Άλλωστε, ο χαρακτηρισμός κάθε εγκλήματος αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Εισαγγελέα.

Η Ελληνική Αστυνομία για τη διαλεύκανση του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος ενήργησε άμεσα, αξιοποιώντας πλήρως όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και δεδομένα και κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να εντοπίσει τον δράστη, ο οποίος ομολόγησε και πλέον βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η Ελληνική Αστυνομία λειτουργεί βάσει των νόμων του κράτους και εφαρμόζει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων έμφυλης βίας. Η δράση της είναι καθημερινή και μέσω της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των αστυνομικών για τα θέματα έμφυλης βίας αποδεικνύει τη δέσμευση για προστασία όλων των πολιτών.

βιασμόςΕλληνική Αστυνομίαειδήσεις τώραΗλεία