Ελλάδα|12.06.2024 16:31

Κηφισιά: Χάος μετά την έκρηξη και τη φωτιά σε εργοστάσιο - Διακοπή κυκλοφορίας

Κώστας Ασημακόπουλος
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr

Εκτός ελέγχου καίει η φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά μετά από μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα μάλιστα με τον δήμαρχο Κηφισιάς, οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε διπλανή μονάδα, ωστόσο η δεύτερη εστία οριοθετήθηκε άμεσα.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής συνεπικουρούμενη από ελικόπτερο που κάνει στοχευμένες ρίψεις νερού, ώστε να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο την ώρα που το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έστειλε μέσω του 112 μήνυμα προς τους κατοίκους της Κηφισιάς και των γύρω περιοχών. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να σωθεί το εργοστάσιο. Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπές κυκλοφορίας.

Στο σημείο ήδη βρίσκονται και επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ είναι άγνωστο προς το παρόν εάν υπάρχουν θύματα. Ο καπνός από τη φωτιά είναι τόσο πυκνός που φαίνεται από όλες τις γύρω περιοχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το εργοστάσιο παρασκευάζει τηγάνια, ονομάζεται «Παλαμίδης» και ανήκει στον σύζυγο της πρώην υφυπουργού Υγείας Μίνα Γκάγκα. 

Διακοπή κυκλοφορίας

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αιγιδών και στην οδό Σενέκα στην Κηφισιά. Επίσης η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηών – Λαμίας από τον κόμβο Καλυφτάκη, στο ύψος προς Αθήνα.

SMS από το 112

SMS έστειλε το 112 στους κατοίκους της Κηφισιάς και των γύρων περιοχών. Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

εργοστάσιοφωτιάΚηφισιάφωτιά τώραέκρηξηειδήσεις τώρα