Ελλάδα|12.06.2024 17:42

Αμοργός: Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του Αμερικανού τουρίστα - Η τελευταία επικοινωνία του

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ της εξαφάνισης του 59χρονου αμερικανού συνταξιούχου αστυνομικού που πήγε για πεζοπορία στην Αμοργό και λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τρίτης εξαφανίστηκαν τα ίχνη του.

Τι ανέφερε ο δήμαρχος Αμοργού

«Αυτός κανονικά θα έπρεπε 12-1 το αργότερο να ήταν στα Κατάπολα. Έπαιρνε τηλέφωνο ο φίλος του, έπαιρναν και από την Αμερική οι συγγενείς του και ξεκίνησε από χθες το απόγευμα η αναζήτηση», είπε ο Ελευθέριος Καραΐσκος, δήμαρχος Αμοργού.

Ο Άλμπερτ Κάλιμπετ είχε ξεκινήσει για πεζοπορία από την Αιγιάλη στις 7 το πρωί της Τρίτης με προορισμό τα Κατάπολα.Ακολούθησε ένα χαρακτηρισμένο και βατό μονοπάτι το οποίο όμως για να το διανύσει κανείς με τα πόδια χρειάζεται περίπου 4 ώρες.

«Από την Αιγιάλη θα πήγαινε μια διαδρομή 20 χιλιόμετρα. Θα πήγαινε με τα πόδια στα Κατάπολα. Η διαδρομή δεν είναι μικρή. Είναι βατή γιατί είναι το κεντρικό μονοπάτι του νησιού. Είχε βέβαια και ζέστη χτες», πρόσθεσε.

Πρόκειται για μια απαιτητική διαδρομή, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, όμως ο Αμερικανός πρώην αστυνομικός θεωρείται έμπειρος περιπατητής και γνώστης της περιοχής, καθώς δεν αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το νησί.

«Το περίεργο είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο νησί. Το γνωρίζει το νησί, τον γνωρίζει τον τόπο. Δεν είναι εύκολο να χαθεί κάποιος που τα ξέρει (τα μονοπάτια)», είπε η Ελευθερία Ψυχογιού, συντονίστρια ΕΔΟΚ.

«Ο άνθρωπος δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Ήταν γυμνασμένος άνθρωπος λόγω του επαγγέλματος του», είπε ο δήμαρχος.

Η τελευταία επικοινωνία

Η τελευταία επικοινωνία που είχε ο 59χρονος ήταν με την αδελφή του ήταν το πρωί της Τρίτης στις 7.20 όταν της έστειλε φωτογραφία με την πινακίδα από το μονοπάτι.

Δύο ώρες μετά, γύρω στις 9.30 εθεάθη στον Ασφοντυλίτη. Μια περιοχή στα μισά της διαδρομής όπου αγόρασε από ένα μαγαζί αναψυκτικό και συνέχισε την πορεία του.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον είδε κάποιος στο νησί. «Πέρασε από μια τοποθεσία που λέγεται Ασφοντυλίτης, που είναι ένας εγκαταλελειμμένος οικισμός. Έχει εκεί ένα εστιατόριο, πέρασε από εκεί και πήρε ένα αναψυκτικό. Μέχρι 9-10 η ώρα είχαμε σημεία ζωής. Από εκεί και πέρα χάθηκε», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Εθελόντρια που συμμετέχει στις έρευνες μιλά στο MEGA  για τη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται για τον εντοπισμό του. «Σήμερα το πρωί σηκώσαμε drone και ψάχναμε όλες τις πιθανές εκδοχές (μονοπάτια). Δυστυχώς δεν έχουμε βρει κάτι ακόμα».

 «Τον καλούσα και στα δύο κινητά και δεν απαντούσε»

Ο 59χρονος πρώην αστυνομικός που είναι κάτοικος Λος Άντζελες ταξίδεψε μέχρι τη χώρα μας και την Αμοργό για να κάνει διακοπές με έναν Έλληνα φίλο του. «Έρχεται χρόνια στην Αμοργό ο συγκεκριμένος. Είχε έρθει με έναν φίλο του, έμεναν στην Αιγιάλη και ήταν να έρθουν να μείνουν στα Κατάπολα, που μένουν συνήθως. Έφυγε ο φίλος του το πρωί με το αμάξι, πήγε στα Κατάπολα  και τον περίμενε. Θα ερχόταν από το μονοπάτι εκείνος», είπε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του φίλου του, ο 59χρονος θα έπρεπε να φτάσει στα Κατάπολα γύρω στις 12 το μεσημέρι. Κάτι που δεν έγινε. Βλέποντας πως η ώρα περνά, ο φίλος του άρχισε να καλεί στα δύο κινητά που είχε πάνω του ωστόσο χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Αμοργόςειδήσεις τώρατουρίσταςεξαφάνιση