Ελλάδα|12.06.2024 19:00

Κηφισιά: Η πορεία του τοξικού καπνού - Βίντεο από τα 1.200 μέτρα

Newsroom

Αν και η μεγάλη φωτιά περιορίστηκε στο εργοστάσιο «Παλαμίδης» στην Κηφισιά, οι καπνοί ήταν πυκνοί και εξαπλώθηκαν στις γύρω περιοχές με τον 112 να στέλνει SMS στους κατοίκους της Κηφισιάς αλλά και άλλων περιοχών στα Βόρεια και Βορειοανατολικά προάστια που τους καλούσε να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα.

Η πορεία του καπνού

Βίντεο δείχνει την πορεία του τοξικού καπνού από τα 1.200 μέτρα. Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook απεικονίζει την πυρκαγιά από τα 1.200 μέτρα και όπως σχολιάζει σχετικά η κάπνα φεύγει πίσω από την Πεντέλη. 

Tην ίδια ώρα στον παρακάτω χάρτη από το Forecast Greece φαίνονται εντός του κόκκινου πλαισίου οι περιοχές που επηρεάζονται βάσει την ανέμων το απόγευμα της Τετάρτη στην Αττική.

Ανησυχία για τον τοξικό καπνό

Τον κώδωνα του κινδύνου «κρούει» η Πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων, κ. Σταματούλα Τσικρικά μιλώντας στην ΕΡΤ για τον μαύρο τοξικό καπνό. «Πολύ σημαντικό είναι αυτές τις ώρες όπου υπάρχει έντονη καύση αφού η φωτιά οφείλεται σε καύσεις ανόργανων και οργανικών χημικών ουσιών, οι πολίτες να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους και να προσπαθήσουν να διατηρήσουν τον εσωτερικό αέρα των σπιτιών καθαρό με τη χρήση κλιματισμού που κυρίως να διαθέτει ανακύκλωση του εσωτερικού αέρα» είπε η κ. Τσικρικά.

φωτιάΚηφισιάκαπνόςειδήσεις τώρα