Ελλάδα|13.06.2024 21:16

Ηλεία: Συγκλονίζει ο δάσκαλος της 11χρονης - «Δεν είχα δει ποτέ τη Βασιλική να μην χαμογελάει»

Newsroom

Θλίψη επικρατεί στην Ηλεία μετά την άγρια δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής από τον 37χρονο θείο της. Συγγενείς, δάσκαλοι και συμμαθητές δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγική απώλεια της χαμογελαστής και πάντα θετική Βασιλικής.

 Συγκλονίζει ο δάσκαλος της 11χρονης Βασούλας - «Είχε όνειρα»

«Την είχα τα 3 τελευταία χρόνια. Ήταν ένα πρόσχαρο και γελαστό παιδί, ένα παιδί που δεν μου δημιουργούσε προβλήματα, που συμμετείχε στα μαθήματα. Ήταν ένα αγαπητό παιδί. Με ρώτησε ένας συμμαθητής της «τελικά, που πάει η Βασιλικούλα τώρα; Γίνεται πεταλουδίτσα άσπρη και πετάει;». Είμαστε συγκλονισμένοι. Ήθελε να γίνει γιατρός, όπως όλα τα παιδάκια είχαν τα όνειρά τους. Το χαμόγελό της» είπε ο δάσκαλός της μιλώντας στο MEGA.

Και πρόσθεσε: «πάντα αντιμετώπιζε τα πράγματα με αισιοδοξία. Εγώ, δανείζομαι το χαμόγελο της Βασιλικής, το χαμόγελό της και πάντα η θετική της διάθεση. Δεν είχα δει ποτέ τη Βασιλική να μην χαμογελάει. Πιστεύω, ότι κάθε μέρα που πηγαίνω στο σχολείο θα την δω. Θα τη δω στο θρανίο της και θα τη δω και στην καρεκλίτσα της».

«Θα σταθώ στα πόδια μου»

Την ίδια ώρα, η συζύγος του 37χρονου δράστη, η οποία είναι παιδική φίλη της μητέρας της 11χρονης, είναι κατηγορηματική ότι δεν για εκείνους ο δράστης έχει πεθάνει ενώ τονίζει «θα σταθώ στα πόδια μου γιατί έχω 5 παιδάκια. Θα προσπαθήσω να μην τους λείψει τίποτα».

Ηλεία: Δεν ανακοινώνουν τον χρόνο και τον τόπο της απολογίας του 37χρονου

Εντωμεταξύ, αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο 37χρονος που σκότωσε την 11χρονη Βασιλική σε χωριό της Ηλείας.

Όπως μετέδωσε το OPEN, από τις αστυνομικές αρχές δεν έχει διαρρεύσει ούτε ο τόπος, αλλά ούτε και ο χρόνος της απολογίας του 37χρονου, που δεν είναι σίγουρο πως θα συμβεί στο δικαστικό μέγαρο του Πύργου.

Η Αστυνομία αρνείται να δηλώσει τόπο και χρόνο της απολογίας, φοβούμενη σκηνές αντίστοιχες των προχθεσινών, όταν οι συγγενείς της 11χρονης επιχείρησαν να λιντσάρουν τον δολοφόνο της Βασιλικής.

Μεγάλη αστυνομική δύναμη βρίσκεται σε επιφυλακή στο δικαστικό μέγαρο του Πύργου αλλά και στα χωριά Μυρτιά και Αρετή, μετά τις χθεσινές εξελίξεις.

Χτες, Τετάρτη, την ώρα που τελούνταν η κηδεία της 11χρονης, άγνωστοι έκαψαν το σπίτι που διαμένει ο 37χρονος.

ΗλείαδολοφονίαΠαιδοκτονίαπαιδοκτόνοςειδήσεις τώρα