Ελλάδα|13.06.2024 22:21

Ρέθυμνο: «Στρατολόγησαν» Παλαιστίνιο για να σκοτώσουν ισραηλινό επιχειρηματία - Θα τον εξαφάνιζαν με οξύ

Newsroom

Δίωξη σε τρία άτομα για κακούργημα άσκησε ο εισαγγελέας Ρεθύμνου για την υπόθεση βγαλμένη από ταινία του Χόλιγουντ, κατά την οποία φέρεται να είχαν «στρατολογήσει» έναν Παλαιστίνιο, για να δολοφονήσει μια 39χρονη και έναν ισραηλινό επιχειρηματία, για οικονομικούς λόγους.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretalive, το υποψήφιο θύμα ήταν εκείνη που κατήγγειλε τον 41χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, έναν 43χρονο κουμπάρο τους και έναν φίλο τους.

Ο Παλαιστίνιος πρόσωπο - κλειδί

Το πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση θρίλερ που ερευνάται ενδελεχώς είναι ο 24χρονος Παλαιστίνιος και ο ρόλος που τελικά διαδραμάτισε.

Ο νεαρός που εμφανίζεται να προσεγγίστηκε από τον 41χρονο κρητικό και δύο ακόμα κρητικούς, φίλους του πρώτου, ισχυρίζεται ότι αρχικώς το σχέδιο ήταν η δολοφονία του Ισραηλινού, ενώ πολύ γρήγορα τέθηκε στο κάδρο και η 39χρονη μητέρα.

Ο 24χρονος Παλαιστίνιος υποστηρίζει ότι στριμώχτηκε άγρια από τους τρεις και πολύ γρήγορα συνειδητοποίησε ότι δεν έπαιζαν. Εμφανίζεται μάλιστα σχεδόν βέβαιος ότι στην υπόθεση θα υπήρχε και τρίτο πτώμα, το ΔΙΚΟ του. Δεν θα τον άφηναν να ζήσει αφού ήξερε. ο 24χρονος, αντιλαμβανόμενος τον θανάσιμο κίνδυνο που διέτρεχαν οι δύο, αποφάσισε να τους προειδοποιήσει, συνειδητοποιώντας ότι ακόμα και αν αυτός αρνούνταν, θα στρατολογούσαν κάποιον άλλον να τους σκοτώσει.

Έτσι ο Παλαιστίνιος εμφανίζεται να σώζει τον Ισραηλινό και την 39χρονη μητέρα. Του τηλεφωνεί, συναντιόνται στο Ηράκλειο, του αποκαλύπτει τα σχέδια των τριών, εκείνος δεν τον πιστεύει ή δεν μπορεί να τον πιστέψει και έτσι αγοράζουν ένα μαγνητοφωνάκι για να τους ηχογραφήσει κρυφά.

Στο μεταξύ ο Ισραηλινός έχει ειδοποιήσει με διακριτικό τρόπο την 39χρονη, την ενημερώνει ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, και λίγες ώρες αργότερα αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι σε ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο όπου καταφθάνει και ο 24χρονος Παλαιστίνιος με κάποιες ηχογραφημένες συνομιλίες.

ΡέθυμνοΚρήτηειδήσεις τώραΠαλαιστίνιοςΙσραηλινοί