Ελλάδα|14.06.2024 13:33

Ηλεία: Απολογείται υπό την οργή συγγενών ο 37χρονος - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο τμήμα

Newsroom

Υπό την οργή των συγγενών της 11χρονης Βασιλικής απολογείται στην ανακρίτρια Ηλείας ο 37χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος του παιδιού.

Η ανακρίτρια έφτασε στο κτίριο της αστυνομίας για να προχωρήσει η διαδικασία καθώς οι Αρχές φοβήθηκαν πως θα υπάρξει συμπλοκή και επεισόδια αν ο κατηγορούμενος μεταφερόταν στα δικαστήρια.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο 

Εξωτερικά του κτηρίου, αλλά και στους γύρω δρόμους έχουν παραταχθεί διμοιρίες της ΥΜΕΤ, κλούβες, καθώς και περιπολικά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μη προσέγγιση των συγγενών την ώρα της απολογία του 37χρονου.

Σημειώνεται πως ο 37χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα βιασμού, αρπαγή ανηλίκου, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η απολογία του 37χρονου δεν θα διαφέρει από την αρχική κατάθεση, καθώς έχει ομολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημα.

Σημειώνεται επίσης πως αρνήθηκαν να τον εκπροσωπήσουν τουλάχιστον 22 δικηγόροι τόσο από τον Πύργο και την Πάτρα, όσο και από όλη την Ελλάδα, με πληροφορίες να αναφέρουν πως τελικά βρήκε συνήγορο.\

Τι ομολόγησε στις Αρχές

Στην κατάθεσή του ο δολοφόνος του κοριτσιού φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι προσπάθησε να συνευρεθεί με την 11χρονη και όταν εκείνη αρνήθηκε, εκείνος «θόλωσε» και τη σκότωσε. Επιχείρησε, μάλιστα, να πείσει τους αστυνομικούς πως είχε «ραντεβού» με το παιδί, το οποίο πήγε εκεί «με τη θέλησή του». «Το πρωί σταμάτησα στον φούρνο και είδα την ανιψιά μου. Δεν ξέρω πως μου ήρθε και της είπα να πάμε βόλτα. Το κανονίσαμε για τις 20:00 το βράδυ. Όταν έφυγα από το σπίτι της, ήρθε και με βρήκε κρυφά».

Στη συνέχεια, περιέγραψε στους αστυνομικούς την απόπειρα βιασμού, λέγοντας πως εκείνη όχι μόνο αντιστάθηκε αλλά του είπε και πως θα το πει στους γονείς της. Τότε ήταν που ο δράστης δηλώνει πως θόλωσε, την πέταξε κάτω και άρχισε να την χτυπά με το κατσαβίδι. «Την άρπαξα από τα μαλλιά και άρχισα να την σέρνω στο χωράφι» ανέφερε κυνικά.

Έπειτα ο 37χρονος έσυρε το άψυχο κορμί του παιδιού στο χωράφι και την πέταξε πίσω από κάποια καλάμια. Αμέσως μετά πήγε στο σπίτι της μάνας του, όπου δίχως ίχνος τύψεων αποκοιμήθηκε. Την επόμενη ημέρα, μάλιστα, συμμετείχε κανονικά και στις έρευνες της οικογένειας για τον εντοπισμό του παιδιού, παίζοντας θέατρο πως δεν γνωρίζει τι πραγματικά είχε συμβεί.

Τα ντοκουμέντα από τη μοιραία νύχτα

Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής, κάμερα ασφάλειας καταγράφει το μαύρο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 37χρονος σε κεντρικό δρόμο στο χωριό Μυρτιά της Ηλείας. Δευτερόλεπτα μετά φαίνεται η 11χρονη Βασιλική, να τρέχει προς την κατεύθυνση του οχήματος φορώντας ένα λευκό φουστανάκι.

Σε άλλο βίντεο από διαφορετική κάμερα ασφαλείας το ίδιο όχημα με οδηγό τον 37χρονο θείο της 11χρονης περνά μπροστά από την ανήλικη με μειωμένη ταχύτητα, με τις Αρχές να θεωρούν πως της μίλησε με σκοπό να την κάνει να μπει μέσα στο αμάξι, κάτι που τελικά κατάφερε λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Από αυτή τη στιγμή, τα ίχνη της 11χρονης χάνονται. Δηλώνεται η εξαφάνισή της και ο 37χρονος που ομολόγησε ότι προσπάθησε να την βιάσει και την σκότωσε, έκανε αρχικά πως αγωνιούσε για την τύχη του παιδιού.

«Της είπα να την πάω στο σπίτι του παππού της και αυτή δέχθηκε. Όταν όμως απομακρυνθήκαμε, άρχισε να ανησυχεί και με ρωτούσε πού πάμε. Μου έλεγε “έχουμε περάσει το σπίτι του παππού, είναι μακριά, πού πάμε;”. Εγώ τότε σταμάτησα το αυτοκίνητο και της είπα ότι θέλω να συνευρεθούμε ερωτικά γιατί μου αρέσει πολύ», ανέφερε ο 37χρονος.

Η 11χρονη αντιστέκεται και τότε ο θείος της, αποφασίζει να τη σκοτώσει. Ομολογεί το έγκλημα στους αστυνομικούς και τους οδηγεί στο χωράφι που είχε αφήσει το άψυχο σώμα της ανιψιάς του.

Στην κυνική του ομολογία, ο 37χρονος ανέφερε πως θόλωσε όταν η μικρή του είπε πως θα ενημερώσει τους γονείς της. Με ένα κατσαβίδι άρχισε να την χτυπά και το παιδί έπεσε νεκρό μπροστά του. «Η 11χρονη αντέδρασε και μου είπε ότι αν δεν την αφήσω να φύγει, θα το πει στον μπαμπά της και την μαμά της. Εγώ τότε θόλωσα και φοβήθηκα. Πήρα ένα κατσαβίδι που είχα στην πόρτα του αυτοκινήτου και άρχισα να την χτυπάω στον λαιμό. Έβγαλα το πτώμα της έξω και το πέταξα σε χωράφια ενώ το κατσαβίδι το πέταξα σε έναν βάλτο. Δεν την βίασα», είπε ο 37χρονος.

Μέσα σε μια ακτίνα λίγων χιλιομέτρων από το σπίτι που έμενε η 11χρονη με τους γονείς της, στη διασταύρωση που είδε το αυτοκίνητου του θείου της και στη συνέχεια στο σημείο, που οι αστυνομικοί εντόπισαν τη σορό της. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως το κορίτσι δέχθηκε χτυπήματα στην καρδιά και την σπλήνα. Από τα μέχρι τώρα ευρήματα, δεν φαίνεται να προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση πριν τη δολοφονία.

δολοφονίααπολογίαΗλείααπόπειρα βιασμούειδήσεις τώρα