Ελλάδα|14.06.2024 16:37

Πού έχει φωτιά τώρα: Μάχη με πύρινα μέτωπα και SMS από το 112

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία καθώς έχουν ξεσπάσει φωτιές σε πολλές περιοχές της χώρας, με κατοίκους να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για εκκένωση οικισμών από το 112

Φωτιά στη Λάρισα - 112 στον Άγιο Θωμά 

Αρχικά, συναγερμός σήμανε στη Λάρισα για φωτιά στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Θωμά.

Σύμφωνα με το larissanet, ξεκίνησαν σε χώρο παραπλεύρως του ΤΕΙ Λάρισας με τη φωτιά να περνάει τον δρόμο και να φτάνει στην πλευρά των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Θωμά. Ήδη στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ έντρομοι κάτοικοι ανησυχούν για τις οικείες τους.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Παράλληλα έχει σταλεί μήνυμα από το 112 ώστε οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά να απομακρυνθούν προς την πόλη της Λάρισας.

112 στο Κιλκίς και την Πέλλα

Πυρκαγιά καίει και στο Κιλκίς, όπου επίσης οι πολίτες έλαβα μήνυμα από το 112 προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα, λόγω της φωτιάς που καίει στο Χέρσο. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Αντίστοιχα, και στον δήμο Βόλβης η φωτιά καίει αγροτική έκταση κοντά στη Νέα Απολλωνία και στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 37 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΟΔΕ, με 15 οχήματα, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης έχουν μπει και εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Στην Πέλλα οι φλόγες καίνε αγροτοδασική έκταση στο  Ελευθεροχώρι. Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Μάλιστα εστάλη και SMS από το 112 στους κατοίκους της περιοχής.

Φωτιά  στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Νέα φωτιά ξέσπασε στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, σε χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν, 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και 5 αεροσκάφη.

Φωτιά στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης

Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και για φωτιά στη Θεσσαλονίκη. Οι φλόγες ξέσπασαν έξω από τα Βασιλικά και αυτή την ώρα σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καίγονται ξερά χόρτα, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς υπάρχουν διάσπαρτες επιχειρήσεις και κατοικίες.

Φωτιά στη Λιβαδειά 

Φωτιά καίει από το μεσημέρι της Παρασκευής και στο Ακόντιο όρος στη Λιβαδειά.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα.

Υπάρχει φόβος επέκτασης της φωτιάς στην κοινότητα Διονύσου του δήμου Ορχομενού, σύμφωνα με το tvstar.gr

Πολιτική Προστασίαφωτιάπυροσβεστικήφωτιά τώρα112ειδήσεις τώρα