Ελλάδα|16.06.2024 07:50

Εύβοια: 13χρονος παραλίγο να πνιγεί από σουβλάκι - Τον έσωσε φίλος του που ήξερε πρώτες βοήθειες

Newsroom

Χάρη σε ένα παιδί που γνώριζε τη λαβή Heimlich (Χάϊμλιχ), σώθηκε ένα 13χρονο αγόρι στην Εύβοια που παραλίγο να πνιγεί από ένα σουβλάκι.

Παραλίγο τραγωδία

Μια ομάδα μαθητών Γυμνασίου επισκέφθηκε τον Κάραβο, το λιμάνι του Αλιβερίου στην Εύβοια, μετά τις σχολικές εξετάσεις τους, για να κολυμπήσουν και να φάνε σουβλάκια.

Εκείνη τη στιγμή, ο 13χρονος έβαλε στο στόμα του μια μεγάλη μπουκιά από το σουβλάκι του, που του έφραξε τον αεραγωγό και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Αμέσως, ένα άλλο παιδί της παρέας έτρεξε να του κάνει τη λαβή Heimlich, που περιλαμβάνει πιέσεις στην κοιλιά που απομακρύνουν την τροφή, και του έσωσε τη ζωή.

Το περιστατικό ήρθε στο φως όταν ένα άτομο έστειλε μήνυμα στην Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας, αφού είχε ενημερωθεί από τους γονείς του παιδιού που έσωσε τον 13χρονο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το παιδί που εφάρμοσε τη λαβή είχε παρακολουθήσει σχετικό σεμινάριο.

Τι συνέβη

«Απόψε το βράδυ έλαβα ένα μήνυμα από κάποιον γονέα που μου ανέφερε ενθουσιασμένος, ότι ο γιος του την ώρα που έτρωγαν γύρους με τους φίλους του σε κατάστημα στο Λιμάνι του Καράβου, ένα από τα παιδιά της παρέας έβαλε στο στόμα μια μεγάλη μπουκιά με αποτέλεσμα να του φράξει τον αεραγωγό και να μην μπορεί να πάρει ανάσα», φέρεται να έλεγε το μήνυμα.

«Άμεσα ο μικρός μόλις αντιλήφθηκε το γεγονός έτρεξε κοντά στον φίλο του και κάνοντας τον χειρισμό Heimlich .. (κοιλιακές ωθήσεις) .. που είχε παρακολουθήσει από την Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας - Rescue Team 312 σε κάποιο σεμινάριο που τους είχαμε κάνει λίγους μήνες πριν, ΕΣΩΣΕ τον φίλο του», συνεχίζει.

Σύμφωνα με την Ομάδα διάσωσης, πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε έναν χρόνο που μαθαίνουν, για κάποιο παιδί που σώθηκε χάρη στο ότι είχαν διδάξει πρώτες βοήθειες.

«Η ΓΝΩΣΗ ΣΏΖΕΙ ΖΩΕΣ …!!!», ήταν η καταληκτική φράση του μηνύματος, που για άλλη μια φορά αποδείχθηκε πέρα για πέρα αληθινή.

 

Εύβοιασουβλάκισουβλάκιαειδήσεις τώρα