Ελλάδα|16.06.2024 12:23

Δίωξη για κακούργημα στον γνωστό δικηγόρο για ενδοοικογενειακή βία - Στον ανακριτή ο ποινικολόγος

Newsroom

Κακουργηματική ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ασκήθηκε στον γνωστό δικηγόρο ο οποίος φέρεται να ξυλοκόπησε την σύζυγό του και συνελήφθη από τις Αρχές.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, ο δικηγόρος θα βρεθεί ενώπιον ανακριτή για να λάβει προθεσμία μετά από τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του έπειτα από το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που είχε ως αποτέλεσμα η σύζυγός του να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Έως τότε θα κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Πιο αναλυτικά, για το επεισόδιο σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του πασίγνωστου δικηγόρου από το τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας της Ομόνοιας. Η 37χρονη σύζυγός του ωστόσο η οποία είναι επίσης δικηγόρος, δεν κατέθεσε μήνυση καθώς τόσο η ίδια όσο και ο φερόμενος ως θύτης ανέφεραν πως τα τραύματά της προέρχονται από πτώση σε σκάλα. Ο γιατρός ωστόσο που την εξέτασε διαπίστωσε πως τα τραύματα προέρχονται από χτυπήματα και αμέσως ειδοποίηση την Αστυνομία.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα του Σαββάτου η Ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε από ιατρό ιδιωτικής κλινικής στους Αμπελοκήπους για το επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών στην κλινική, το ζευγάρι ανέφερε πως η 37χρονη είχε πέσει απλά από τις σκάλες. Ωστόσο ο γιατρός επέμεινε στην αρχική του γνωμάτευση πως τα τραύματα προήλθαν από ανθρώπινη παρέμβαση και όχι από πτώση.

Το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης ενημέρωσε το Κέντρο της ΓΑΔΑ και το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας του Τμήματος Ομονοίας. Εκεί ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και ζήτησε να σχηματιστεί δικογραφία. Ο γιατρός κατέθεσε ότι τα τραύματα προκλήθηκαν από ανθρώπινο χέρι, ενώ οι δύο δικηγόροι επέμειναν ότι ήταν από πτώση, χωρίς να υποβληθεί μήνυση από κανέναν τους.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, ο Εισαγγελέας ενημερώθηκε και σήμερα το πρωί ο γνωστός δικηγόρος οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για λήψη αποτυπωμάτων και φωτογραφιών.

σύλληψηΑπόστολος Λύτραςενδοοικογενειακή βίαποινική δίωξηειδήσεις τώραδικηγόρος