Ελλάδα|17.06.2024 11:00

Οι διακοπές που μετατράπηκαν σε..εφιάλτη: Δύο νεκροί και 3 αγνοούμενοι τουρίστες σε ελληνικά νησιά

Newsroom

Όταν ο παρουσιαστής του ΒΒC, Μάικλ Μόσλει, βρέθηκε νεκρός στη Σύμη, με τις έρευνες για τον εντοπισμό του να διαρκούν τέσσερις ολόκληρες ημέρες, κανείς δεν περίμενε ότι θα ήταν η αρχή σε μια μακριά λίστα εξαφανίσεων τουριστών στα ελληνικά νησιά. 

Δυο ακόμη τουρίστες έχουν εντοπιστεί νεκροί, ενώ άλλοι τρεις αγνοούνται με τον Guardian, να κάνει λόγο ελλιπή ενημέρωση ή δεν γνωρίζουν σωστά τους κινδύνους που εγκυμονεί η πεζοπορία σε υψηλές θερμοκρασίες και δύσβατα αφρόντιστα μονοπάτια.

Αμοργός και Σίκινος βρίσκονται σε επιφυλακή και σήμερα, με τις διασωστικές ομάδες να αναζητούν με αγωνία έναν Αμερικανό τουρίστα και δύο ηλικιωμένες γυναίκες. Τα θρίλερ, ωστόσο, σε Σάμο και Κέρκυρα είχαν τραγικό τέλος, με τους δύο εξαφανισμένους να εντοπίζονται νεκροί.

Τραγωδία στη Σάμο

Μετά από ένα θρίλερ έξι ημερων, το πρωί του Σαββάτου ο 75χρονος Ολλανδός τουρίστας Μαρσέλ Νιούζτεν που βρισκόταν με τη σύζυγό του για διακοπές στο νησί της Σάμου εντοπίστηκε νεκρός.

Ο 75χρονος τουρίστας εντοπίστηκε μέσα σε χαράδρα με την βοήθεια drone της Ομάδας Ίκαρος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μαζί με τη σύζυγό του, έμεναν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Λιμιώνα Μαραθόκαμπου, στη Δυτική Σάμο. Το θρίλερ της εξαφάνισης ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου, όταν ο 75χρονος ξεκίνησε πεζοπορία σε σηματοδοτημένο μονοπάτι στην Αγία Κυριακή.

Στις δυο το μεσημέρι κατέβηκε στην παραλία Κλήμα, και ζήτησε από ζευγάρι Ελλήνων οδηγίες για το πως θα φτάσει στον προορισμό του γιατί είχε χαθεί. Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν.

Κέρκυρα: Νεκρός ο Αμερικανός τουρίστας που είχε εξαφανιστεί - Βρέθηκε σε παραλία

Ένας 55χρονος Αμερικανός τουρίστας που αναζητούνταν από τις Αρχές μετά την εξαφάνισή του στο νησί Μαθράκι, βορειοδυτικά της Κέρκυρας βρέθηκε τελικά νεκρός την Κυριακή. Τον άτυχο άνδρα βρήκε μια τουρίστρια και ενημέρωσε την Αστυνομία η οποία έκανε έρευνες στο νησί για τον εντοπισμό του.

Ο 59 χρόνος T.S είχε έρθει για διακοπές στο Μαθράκι μαζί με ένα ελληνοαμερικανό φίλο του από το νησί. Κάτοικοι του νησιού τον είχαν δει για τελευταία φορά στο καφενείο την Τρίτη 11 Ιουνίου.

Θυμίζουμε ότι ο φίλος του, δήλωσε πως έχει να τον δει δυο μέρες και κατόπιν αυτού ξεκίνησε η επιχείρηση αναζήτησης του από τις Αρχές.

Θρίλερ με την εξαφάνιση στην Αμοργό

Ο 59χρονος Αμερικανός συνταξιούχος αστυνομικός Άλμπερτ Κάλιμπετ εξακολουθεί να αγνοείται στο νησί της Αμοργού, το οποίο είχε επισκεφτεί πολλές φορές στο παρελθόν και γνώριζε καλά.

Έμενε στην Αιγιάλη και την ημέρα της εξαφάνισής του θα πήγαινε στα Κατάπολα με τον φίλο του, με τον οποίο είχαν ταξιδέψει μαζί.
Ακολούθησε σηματοδοτημένο μονοπάτι και η απόσταση που έπρεπε να διανύσει ήταν βατή, αλλά διαρκούσε 4 ώρες.

Σύμφωνα με μάρτυρα σταμάτησε σε μια ταβέρνα στα μισά της διαδρομής και πήρε ένα μπουκάλι νερό.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας που είδε και συνομίλησε με τον 59χρονο λίγο πριν αναχωρήσει το πρωί της Τρίτης από την Αιγιάλη αποκαλύπτει στο MEGA πως ο Άλμπερτ Κάλιμπετ είχε πάει για πεζοπορία και την προηγούμενη μέρα.

«Μου είπε ότι είχε πάει σε μια άλλη διαδρομή σε κάτι εκκλησίες από κάτι μονοπάτια και του είπα «Α! ωραία» και μου είπε «αύριο θα πάω στα Κατάπολα» και μετά δεν τον ξαναείδα την επόμενη μέρα», είπε ο μάρτυρας.

«Έφυγε από το ξενοδοχείο πήγε λίγο πιο πέρα εκεί που ξεκινάει το μονοπάτι και έστειλε και σε εκείνη ότι «να, ξεκινάω». Μου άφησε τα πράγματα στο αυτοκίνητο, μου έφερε και το κλειδί του δωματίου και εγώ κατά τις 11:00 πήγα ήπια το πρωινό μου σε ένα μαγαζί με την ησυχία μου αφού ήξερα ότι θα φτάσει 12:00- 13:00 στα Κατάπολα «Έχω φτάσει, είμαι εδώ », του έστειλα την τοποθεσία. «Πάρε με όταν φτάσεις». Δεν με πήρε ποτέ», είπε φίλος του 59χρονου.

Σίκινος: Αγωνία για τις δύο τουρίστριες που αγνοούνται

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες στη Σίκινο για τις δύο αγνοούμενες τουρίστριες, με τον δήμαρχο του νησιού, Βασίλη Μαράκη να εκφράζει τον φόβο πως μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί σε σημείο το οποίο δεν είναι εύκολο να είναι ορατό εξαρχής στις έρευνες.

Ο κ. Μαράκης μιλώντας στον ΑΝΤ1, επανέλαβε ότι η μία από τις δύο επισκέπτριες έστειλε από το κινητό της στον ιδιοκτήτη του καταλύματος στο οποίο έμενε, φωτογραφία την Παρασκευή το πρωί, στην οποία φαινόταν να έχει πέσει στο έδαφος.

Ωστόσο, τόνισε ότι μόνο από την αποστολή του μηνύματος αυτού οι αρχές δεν κατόρθωσαν να εντοπίσουν τις συντεταγμένες του σήματος του κινητού, παρά μόνο να συμπεράνουν απλώς ότι κινείτο στην ευρύτερη νότια περιοχή του νησιού.

«Την ημέρα που βγήκαν για πεζοπορία επικρατούσε ακραία ζέστη και σήμερα που ασχολούμαστε με τον εντοπισμό τους, φυσούν δυνατοί άνεμοι», είπε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας: «Κάποια από τα μονοπάτια του νησιού μας είναι χαρτογραφημένα, κάποια άλλα όμως όχι. Δεν γνωρίζουμε καν αν οι δύο πεζοπόροι βγήκαν για περίπατο μαζί ή χώρια. Πάντως χτενίζουμε αδιάκοπα την περιοχή και στις έρευνες συμμετέχουν πυροσβέστες από τη Σύρο, αλλά και εθελοντές».

εξαφάνισηελληνικά νησιάτουρίστεςειδήσεις τώρα