Ελλάδα|18.06.2024 22:39

Κιβωτός του Κόσμου: Την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου σε δίκη εισηγείται ο εισαγγελέας

Newsroom

Το εδώλιο του κατηγορουμένου για τον πατέρα Αντώνιο δείχνει με πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός ζητώντας την παραπομπή του για σεξουαλικές πράξεις που φέρονται να έχουν τελεστεί σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2022.

«Ο δράστης προέβη στις πράξεις αυτές για να διεγείρει και να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας των ανηλίκων» αναφέρει για τον πατέρα Αντώνιο ο Εισαγγελέας Δημήτρης Νομικός.

Η πολυσέλιδη πρόταση του εισαγγελέα

Ο εισαγγελέας στην πολυσέλιδη πρόταση του εκθέτει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, που ξεκίνησε με καταγγελίες των δύο αγοριών, τροφίμων σε δομές της Κιβωτού και αποφαίνεται ότι για τον κληρικό «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία κατά του κατηγορουμένου για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση».

Οι δύο καταγγέλλοντες έχουν καταθέσει στις αρχές συγκεκριμένα περιστατικά, που για τον έναν αφορούν το διάστημα Σεπτέμβριο του 2020 έως Αύγουστο του 2022, έχοντας συμπληρώσει τα 14 έτη του, ενώ για το δεύτερο το καλοκαίρι του 2022 όταν ο παθών ήταν 13 ετών.

Στην πρόταση του κ. Νομικού περιγράφονται λεπτομερώς όσα καταγγέλλουν ότι βίωσαν τα δύο αγόρια, με τον εισαγγελικό λειτουργό να αποφαίνεται ότι «κοινή συνισταμένη είναι ότι ο δράστης ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο. Οι παθόντες περιγράφουν την ίδια σταθερή και επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά του κατηγορούμενου ο οποίος επεδίωκε την σεξουαλική του ικανοποίηση».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που επικαλείται ο Εισαγγελέας, ο κληρικός προέβη στις παράνομες πράξεις του, εκμεταλλευόμενος δραστηριότητες της Κιβωτού και τον προσωπικό χρόνο που περνούσε με τους παθόντες. Μάλιστα όπως αναφέρει για την περίπτωση του 13χρονου αγοριού, το οποίο περνούσε χρόνο στο σπίτι του κληρικού, ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε «την εμπιστοσύνη που επεδείκνυε στο πρόσωπο του ο .. και τον κυριαρχικό του ρόλο εντός των δομών της Κιβωτού».

ειδήσειςδίκηκιβωτός του κόσμουεισαγγελέαςΠατέρας Αντώνιοςειδήσεις τώρα