Ελλάδα|19.06.2024 10:25

Απόστολος Λύτρας: «Δεν έχει σταλεί κανένα απειλητικό μήνυμα», λέει ο δικηγόρος του

Newsroom

«Δεν έχει παραβιάσει κανέναν περιοριστικό όρο ο Απόστολος Λύτρας», όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, Πέτρος Πανταζής, αναφερόμενος στη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Τι είπε για τα μηνύματα

«Ο άνθρωπος ήθελε να πάρει κάποια πράγματα από το σπίτι του. Υπήρξε επικοινωνία με την παθούσα όχι από τον κ. Λύτρα προκειμένου να μεταβεί η κόρη του με τη μητέρα της να πάρουν κάποια πράγματα», είπε στον ΣΚΑΪ.

Και συνέχισε: «Έγινε μια επικοινωνία με μηνύματα και όταν έφτασαν εκεί ενεργοποιήθηκε για άγνωστο λόγο το panic button και αργότερα υποβλήθηκε μήνυση. Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται όλα αυτά. Δεν έχει σταλεί κανένα απειλητικό μήνυμα. Κανένα μήνυμα, Μπορεί να εστάλη μήνυμα από κάποιον συνεργάτη του γραφείου του αλλά όχι από τον κ. Λύτρα. Δεν εχει παραβιάσει κανέναν περιοριστικό όρο. Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε αυτή η δικογραφία. Προφανώς υπήρξε προσυνεννόηση . Αν έχει διαμειφθεί κάτι έχει γίνει μεταξύ όσων ήταν στο σπίτι».

Ο κ. Πανταζής είπε ακόμα ότι δεν έχει ακόμα στα χέρια του μήνυση και πως θα πάει στο αυτόφωρο. «Αν αναζητείται από την αστυνομία θα δώσει τις εξηγήσεις του. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει καμία παραβίαση του περιοριστικού όρου».

Αναζητείται ο Λύτρας

Το θύμα ενημέρωσε ότι θέλει να υποβάλλει μήνυση και σε βάρος του Απόστολου Λύτρα, καθώς θεωρεί ότι με κάποια μηνύματα που έλαβε από τον κατηγορούμενο παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που του έχουν υποβληθεί.

Αυτή την ώρα η Αστυνομία αναζητά τον Απόστολο Λύτρα στο πλαίσιο του αυτοφώρου και αναμένεται να ακολουθηθεί η διαδικασία για παραβίαση περιοριστικών όρων. Ο ποινικολόγος δεν έχει δώσει σημεία ζωής από χθες το βράδυ. Οι αστυνομικοί πήγαν στη διεύθυνση που είχε δηλώσει, ωστόσο δεν βρέθηκε, ενώ δεν απαντά και στις τηλεφωνικές κλήσεις.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ποινικολόγος θα φτάσει σήμερα στο ΑΤ Παλλήνης προκειμένου να παραδοθεί στις Αρχές.

Το περιστατικό που προκάλεσε τη μήνυση

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου επεσήμανε στο OPEN ότι στο σπίτι του θύματος υπάρχει φύλαξη από την Αστυνομία μετά το περιστατικό ξυλοδαρμού, ενώ έχει δοθεί και η εφαρμογή του panic button.

Όπως εξήγησε, η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, το βράδυ της Τρίτης ένιωσε ότι απειλείται από κάποιους ανθρώπους από το περιβάλλον του δράστη (πρόκειται σύμφωνα με το ρεπορτάζ για την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, ένα από τα παιδιά του και τον δικηγόρο τους), όταν αυτοί έφτασαν στην οικία της χωρίς αυτή να έχει ενημερωθεί. Τότε η γυναίκα ενεργοποίησε το panic button και ζήτησε να μεταφερθούν στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να υποβάλλει μηνύσεις σε βάρος τους. Σημείωσε δε ότι τα άτομα που έφτασαν στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου είχαν στην κατοχή τους τα κλειδιά της οικίας.

Η κ. Δημογλίδου σημείωσε ότι ένα από τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο σπίτι του θύματος, κρατείται από την Αστυνομία και θα ακολουθήσει αυτόφωρη διαδικασία, ενώ ο συνήγορος που συνόδευε το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει αφεθεί ελεύθερος με προφορική εντολή.

Πιθανή ο προφυλάκιση Λύτρα

Στο OPEN μίλησε και ο συνήγορος της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, Θέμης Σοφός ο οποίος επανέλαβε ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που επέβαλε το δικαστήριο. Ανέφερε ότι δημιουργήθηκε ένα γκρουπ επικοινωνίας σε γνωστή πλατφόρμα στην οποία προστέθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου με αποτέλεσμα να λάβει μηνύματα και από τον κ. Λύτρα και από τους άλλους μετέχοντες.

Εξήγησε ότι οι τα άτομα έφτασαν στο σπίτι του θύματος με προτροπή του κ. Λύτρα και δεν συμμορφώθηκαν στις εντολές του αστυνομικού που φυλούσε το σπίτι και εισήλθαν στην αυλή με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Ο κ. Σοφός σημείωσε ότι η Σοφία Πολυζωγοπούλου είναι χτυπημένη και κακοποιημένη βάναυσα «με συμπεριφορά που μόνο ως ζωώδες ένστικτο μπορεί να χαρακτηριστεί».

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος, οι κινήσεις του Απόστολου Λύτρα αναμένεται να οδηγήσουν σε σύλληψη και αυτόφωρη διαδικασία, ενώ ανοίγει ο δρόμος και για την προφυλάκιση του δράστη.

δικηγόροςενδοοικογενειακή βίαειδήσεις τώραμήνυσηΑπόστολος Λύτρας