Ελλάδα|19.06.2024 18:01

Απόστολος Λύτρας: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης - Αντικαταστάθηκαν οι περιοριστικοί όροι

Newsroom

Ένταλμα σύλληψης του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα εκδόθηκε από τις δικαστικές αρχές μετά την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, όταν απολογήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Η αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση ζητήθηκε από τη Σοφία Πολυζωγοπούλου μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού και έγινε δεκτή από την ανακρίτρια. Αιτία το επεισόδιο που συνέβη το βράδυ της Τρίτης όταν συγγενικά πρόσωπα του Απόστολου Λύτρα στο σπίτι του στον Γέρακα και απειλές σε βάρος της συζύγου του, η οποία διαμένει εκεί μετά την άγρια κακοποίηση της.

Μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης ο Απόστολος Λύτρας αναμένεται να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές καθώς οι περιοριστικοί όροι δεν υπάρχουν πια, έχουν αντικατασταθεί με προσωρινή κράτηση.

Σημειώνεται ότι μετά την απολογία του για την βαριά κακοποίηση της συζύγου του, ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν επιβάλει περιοριστικούς όρους στον Απόστολο Λύτρα και τον είχαν αφήσει ελεύθερο.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία αναζητά από το πρωί τον Απόστολο Λύτρα. Ο ποινικολόγος δεν έχει δώσει σημεία ζωής από χθες το βράδυ. Οι αστυνομικοί πήγαν στη διεύθυνση που είχε δηλώσει, ωστόσο δεν βρέθηκε, ενώ δεν απαντά και στις τηλεφωνικές κλήσεις. Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ποινικολόγος θα φτάσει σήμερα στο ΑΤ Παλλήνης προκειμένου να παραδοθεί στις Αρχές.

Το χρονικό του επεισοδίου που οδήγησε στο ένταλμα

Σύμφωνα με το MEGA, χτες αργά το απόγευμα, δημιουργείται μια ομαδική συνομιλία στο viber στην οποία συμμετείχαν ο Απόστολος Λύτρας, η Σοφία Πολυζωγοπούλου και ένας συνεργάτης του ποινικολόγου.

«Δημιουργήθηκε ad hoc ένα viber. Στο οποίο εντάχθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου χωρίς τη θέληση της, πράγμα το οποίο κατά τη δική μας άποψη συνιστά ανεπιφύλακτα και αδιαμφισβήτητα παραβίαση όρου συναναστροφής», είπε ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

«Θα στείλω κάποιον να πάρει τα πράγματα μου», φέρεται να έστειλε ο γνωστός ποινικολόγος στην σύζυγο του, καθώς ο ίδιος έχει τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει το θύμα.

Λίγο μετά τις 8.30 φτάνει στο σπίτι στο Γέρακα η μεγάλη κόρη του Απόστολου Λύτρα, συνοδευόμενη από την μητέρα της και τον δικηγόρο του ποινικολόγου.

«Η γυναίκα, το θύμα της ενδοοικογενειακής βίας, ενημερώθηκε από τον αστυνομικό που βρισκόταν έξω από την οικεία της ότι πρόκειται να εισέλθουν άτομα στην οικεία της. Η οικογένεια αντέδρασε. Δεν επιθυμούσαν να μπει στην οικεία», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Μέσα στο σπίτι βρίσκεται η ίδια και ο πατέρας της. Μόλις αντίκρυσε την κόρη και την πρώην σύζυγο του Λύτρα να μπαίνουν με κλειδιά στον προαύλιο χώρο, η 37χρονη άρχισε να ταράζεται και να επικρατεί μεγάλη ένταση.

Στο μεταξύ η Σοφία Πολυζωγοπούλου κλειδώνεται στο δωμάτιο και σε κατάσταση πανικού τηλεφωνεί στον δικηγόρο της Θέμη Σοφό.

Mε το που πατά το κουμπί πανικού ενεργοποιείται όλος ο μηχανισμός. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά δύο περιπολικά καταφτάνουν στο σημείο, πέρα από εκείνο που υπήρχε ήδη παρκαρισμένο έξω από το σπίτι.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου παθαίνει κρίση πανικού, χάνει τις αισθήσεις της και γίνεται κλήση στο ΕΚΑΒ. Όταν έφτασε όμως το ασθενοφόρο στο σπίτι δεν υπήρχε κανείς καθώς όλοι είχαν οδηγηθεί στο τμήμα με περιπολικά.

Στο τμήμα όλη η οικογένεια

Με τα τρία περιπολικά που βρίσκονταν στο σπίτι, η Σοφία Πολυζωγοπούλου, η κόρη του Λύτρα, η πρώην σύζυγος του και ο δικηγόρος του οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης με την πρώτη να προχωρά σε μηνύσεις.

«Η Σοφία Πολυζωγοπούλου υπέβαλε έγκληση στην υπηρεσία μας σε βάρος της 48χρονης (πρώτη σύζυγος Α. Λύτρα) για απειλή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία και αντιδικία. Σε βάρος του κ. Κριεμάδη υπέβαλε έγκληση και για εξύβριση», αναφέρεται στη μήνυση.

Τα μηνύματα Λύτρα στη σύζυγο του - «Σ’αγαπάω, σε λατρεύω, συγγνώμη».

Τη Δευτέρα, μόλις αφέθηκε ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας, έστειλε το εξής μήνυμα στη Σοφία Πολυζωγοπούλου: «Σ’αγαπάω, σε λατρεύω, συγγνώμη».

Στη συνέχεια επικοινώνησε μαζί της, λέγοντάς της πως η κόρη του θα βρεθεί στο σπίτι προκειμένου να πάρει κάποια ρούχα και χρήματα. Η κόρη του Απόστολου Λύτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένιωσε κάποια αδιαθεσία, με την Σοφία Πολυζωγοπούλου να προσπαθεί να την βοηθήσει να συνέλθει.

«Σας ευχαριστώ πολύ. Μάλλον μου έπεσε η πίεση», ήταν το μήνυμα που έστειλε η κόρη του Απόστολου Λύτρα στην Σοφία Πολυζωγοπούλου, με την τελευταία να της απαντά το πρωί της Τρίτης τα εξής:

«Κοριτσάκι μου, μη σε βάζουν σε αυτή τη διαδικασία. Θα λείπω σήμερα».

Απόστολος ΛύτραςξυλοδαρμόςκακοποίησηΘέμης Σοφόςειδήσεις τώρα