Ελλάδα|19.06.2024 22:54

Φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο - Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Newsroom

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση επί της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων.

Παράλληλα ισχυρές παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ελέγξουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα και από αέρος επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα.

Βίντεο δείχνει εμπρησμό, εντοπίστηκε και μπιτόνι

Στη διάθεση των ανακριτικών αρχών της πυροσβεστικής και της αστυνομίας βρίσκεται οπτικό υλικό που δείχνει εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης - Κορωπίου, ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπιά, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε νωρίτερα.

Ειδικότερα, κάμερα καταστήματος στη Βάρης-Κορωπίου κατέγραψε τον φερόμενο ως εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα και έπειτα να τρέχει. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και φωτογραφίες από σημείο λίγο πιο κάτω από εκεί που κατέγραψε το βίντεο, προς την περιοχή Κίτσι, που απεικονίζουν μπιτόνι και στουπιά.

Κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) αλλά και η ΕΛΑΣ, συλλέγουν τεκμήρια καθώς και βιντεοσκοπικό υλικό, προκειμένου να αναλύσουν τα στοιχεία που θα συγκεντρώσουν.

Βίντεο από την πύρινη «κόλαση» και τους καπνούς που «έπνιξαν» το «Ελ. Βενιζέλος»

Μια κόλαση επί γης κατέγραψε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου από την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (19/6) στο Κορωπί.

Συγκεκριμένα βίντεο που τραβήχτηκε από την καμπίνα αεροπλάνου που προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποτυπώνει το πυκνό σύννεφο καπνού που είχε σκεπάσει τη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου και το πύρινο μέτωπο που επεκτάθηκε σε πολλά σημεία.

62 αγροτοδασικές φωτιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 62 αγροτοδασικές φωτιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.

Από αυτές, σύμφωνα με την Υπηρεσία, οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 16. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

φωτιάπυροσβεστικήειδήσειςεμπρησμόςφωτιά τώραΚορωπίειδήσεις τώρα