Ελλάδα|20.06.2024 10:08

Δημογλίδου για Λύτρα: Γιατί δεν του πέρασαν χειροπέδες στο νοσοκομείο

Newsroom

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα μίλησε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου, απαντώντας μεταξύ άλλων γιατί οι αστυνομικοί δεν του πέρασαν χειροπέδες στο νοσοκομείο. 

Όπως ανέφερε αρχικά, στον ANT1 ο ποινικολόγος δεν συνελήφθη λόγω της μήνυσης που του έκανε η σύζυγός του, αλλά το ένταλμα προβλέπει την άρση των περιοριστικών όρων και την επιβολή της προφυλάκισης.

«Δεν είπε στην αστυνομία γιατί εξαφανίστηκε»

Σε ερώτηση για το εάν ο δικηγόρος έδωσε εξηγήσεις για τον λόγο που ήταν εξαφανισμένος, η κυρία Δημογλίδου απάντησε: «Όχι τουλάχιστον στην αστυνομία. Το μόνο που ανέφερε είναι ότι δεν σχετίζεται με το περιστατικό που έγινε το βράδυ στο σπίτι».

Αναφορικά με το γιατί δεν φορούσε χειροπέδες, έξω από το νοσοκομείο, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε: «Όταν ο άνθρωπος αυτός φεύγει από το νοσοκομείο δεν είναι κρατούμενος και δεν προσάγεται ως ύποπτος. Η αναφορά που είχαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης είναι ότι πρόκειται για ατύχημα. Η αναφορά του γιατρού ήταν ότι πρόκειται να καταθέσει ότι η γυναίκα αυτή δεν είναι χτυπημένη από ατύχημα αλλά από κάποιον άνθρωπο, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει από ποιον».

«Τον συνόδευε το παιδί του, θέλαμε να τον προστατέψουμε»

«Δεν είχε καταθέσει ο γιατρός, δεν είχαμε ένορκη εξέταση από κάποιον ότι αυτός είναι ο δράστης. Οπότε έπρεπε να απομακρυνθεί για να μπορέσουν να καταθέσουν με ασφάλεια οι μάρτυρες. Άλλωστε τον συνόδευε και το παιδί του. Καταλαβαίνετε πόσο άσχημη εικόνα θα ήταν να εισέλθει στο περιπολικό και το παιδί, θέλαμε να το προστατέψουμε και αυτό. Ξαναλέω ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήταν ύποπτος απόδρασης, ακολούθησε κανονικά άλλωστε. Δεν μπορούσαμε να τον προσαγάγουμε με χειροπέδες καθώς δεν ήταν κρατούμενος, ούτε ύποπτος εκείνη τη στιγμή».

ενδοοικογενειακή βίαΑπόστολος Λύτραςειδήσεις τώρααστυνομίαπροφυλάκιση