Ελλάδα|20.06.2024 22:15

Φωτιά στο Κορωπί: Η κάμερα «έπιασε» τον εμπρηστή – Τι δείχνει βίντεο ντοκουμέντο

Newsroom

Οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης- Κορωπίου από την οποία προήλθε η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή, που έθεσε την Τετάρτη (19/6) σε συναγερμό τον κρατικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με το MEGA υπάρχει βίντεο που απεικονίζει έναν εμπρηστή, ωστόσο πρέπει να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά ιδιώτης ειδοποίησε γειτονική επιχείρηση για τις φλόγες, με άτομα της επιχείρησης να σπεύδουν στο σημείο.

Συνελήφθη ένα άτομο με εύφλεκτα υλικά

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ισχυρίζεται πως έστρεψε την κάμερα της επιχείρησης προς τη μεριά της φωτιάς ώστε να καταγράφει όσα γίνονταν σχετικά με την κατάσβεση αυτής.

Πληροφορίες αναφέρουν πως συνελήφθη ένα άλλο άτομο να φέρει πάνω του βενζίνη και άλλο επικίνδυνο υλικό, με το άτομο να αρνείται πως σκόπευε να βάλει φωτιά. Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα η Πυροσβεστική έχει εντοπίσει δράστη ορισμένων εμπρησμών, το οποίο έβαζε φωτιές και στη συνέχεια απομακρυνόταν από το σημείο, με τι φωτιές αυτές να μην προκαλούν ωστόσο μεγάλες ζημιές.

Καρέ-καρέ οι κινήσεις του εμπρηστή

Οι μεγάλες καταστροφές και η απειλή σε ανθρώπινες ζωές δεν ήταν τυχαία, ανέφερε την Τετάρτη (19/6) κατά την έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε ο Βασίλης Κικίλιας. Οι εικόνες φωτιάς στη Βάρης – Κορωπίου έχουν την αρχή τους σε ανθρώπινο χέρι, σε χέρι εμπρηστή σύμφωνα με τον υπουργό.

Το βίντεο του εμπρησμού είναι σοκαριστικό. Σύμφωνα με κάμερα καταστήματος φαίνεται ο εμπρηστής ο οποίος έχει στουπιά και μπιτόνι να βάζει τη φωτιά και μετά να τρέχει. Το βίντεο ντοκουμέντο εξετάζεται με στόχο να ταυτοποιηθεί το πρόσωπο και να προσαχθεί στην δικαιοσύνη.

ειδήσεις τώραειδήσειςφωτιάΚορωπίεμπρησμός