Ελλάδα|20.06.2024 22:25

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού – Το χρονικό της προφυλάκισης

Newsroom

Προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού είναι από το μεσημέρι της Πέμπτης (20/6) ο Απόστολος Λύτρας, για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του. Ο γνωστός ποινικολόγος έφτασε στον Κορυδαλλό λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι, αφού προηγουμένως είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του, μετά τη μήνυση της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου για παραβίαση των περιοριστικών όρων που τον κρατούσαν εκτός φυλακής.

Στη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού

Ο Απόστολος Λύτρας κρατείται στην 6η πτέρυγα των φυλακών, την αποκαλούμενη και vip, στο κελί Α4, μαζί με ακόμη δύο κρατούμενους, έναν για ναρκωτικά και έναν για απάτη. Στην ίδια πτέρυγα, στο παρελθόν έχουν κρατηθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αλλά και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Απόστολος Λύτρας δέχθηκε ήδη την επίσκεψη του δικηγόρου του, αλλά στενού συγγενικού του προσώπου, που του πήγε αναγκαία πράγματα στη φυλακή. Ο δικηγόρος προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του, μπροστά στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του. 

Όσα συνέβησαν έξω από το σπίτι της συζύγου του

Ο δικηγόρος παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης (19/6) στο αστυνομικό τμήμα όπου και παραδόθηκε. Είχε προηγηθεί μήνυση από τη σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλου μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού. Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα υποστήριξε ότι παραβίασε τους όρους, γιατί πήγαν στο σπίτι της, η πρώην σύζυγός του, η κόρη του και ένας δικηγόρος και έβαλαν το κλειδί στην πόρτα, αλλά και γιατί προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της στέλνοντάς της μηνύματα.

Η κατάθεση του αστυνομικού

Την εντολή να μην μπει κανείς στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, εάν δεν το επιτρέψει η ίδια, είχε ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από την πόρτα της το βράδυ της Τρίτης, όταν επιχείρησαν να μπουν η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, η κόρη τους και ο δικηγόρος συνεργάτης τους.

Στην κατάθεσή του, ο αστυνομικός περιγράφει πως πρώτος, περίπου στις 10 το βράδυ έφτασε ο συνεργάτης του Απόστολου Λύτρα και της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, δικηγόρος Γ.Κ. ο οποίος «προσήλθε πεζός», «με κοστούμι» και δεν μίλησε καθόλου στον αστυνομικό, επιχειρώντας να τον προσπεράσει και να χτυπήσει το κουδούνι. Ωστόσο, ο αστυνομικός τον σταμάτησε, χτύπησε ο ίδιος και ζήτησε οδηγίες για το αν θα τον αφήσει να περάσει. Καθώς περίμεναν, συνεχίζει ο αστυνομικός, «προσήλθαν στο σημείο δύο κυρίες». Η νεαρή από αυτές, εξήγησε στον αστυνομικό ότι μένει στο σπίτι, του έδειξε τα κλειδιά που είχε μαζί της και αυτός της είπε ότι μπορεί να περάσει. Ανοίγοντας με τα κλειδιά όμως, μπήκαν και οι άλλοι δύο (η πρώην σύζυγος και ο συνεργάτης) στην αυλή του σπιτιού και τότε είναι που προκλήθηκε η αναστάτωση.

«Ήταν σε κατάσταση σοκ»

Ο αστυνομικός οδήγησε εκτός της αυλής τους τρεις «εισβολείς», μετά από παραίνεση του πατέρα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου που βρισκόταν εκεί, όμως τότε ακούστηκε να ηχεί ο συναγερμός καθώς η Σοφία Πολυζωγοπούλου είχε πατήσει το κουμπί πανικού και έφτασαν στο σημείο άντρες της Άμεσης Δράσης. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, η Σοφία Πολυζωγοπούλου, φέρεται να είπε στην πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα: «Γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ;», ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην κατάσταση, «ήταν σε κατάσταση σοκ».

«Μού δήλωσε ότι θέλει να τους κάνει μήνυση και μετά από λίγο κατέρρευσε από τη φόρτιση. Τη σήκωσα στην αγκαλιά μου και τη μετέφερα εντός της αυλής και της προσφέραμε λίγο νερό μαζί με τον πατέρα της και τον συνάδελφο του περιπολικού», αναφέρει ο αστυνομικός.

ειδήσειςΚορυδαλλόςειδήσεις τώραΑπόστολος Λύτραςφυλακή