Ελλάδα|21.06.2024 06:48

Κορωπί: «Μπαρουταποθήκη» τα ακαθάριστα οικόπεδα και οι αυτοσχέδιες χωματερές – Αυτοψία του OPEN

Newsroom

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες από την αυτοψία που έκανε το OPEN, με τα ακαθάριστα οικόπεδα στον οικισμό Κίτσι όπου ξέσπασε η φωτιά της Βάρης - Κορωπίου.

Βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, το θερμόμετρο φλερτάρει με τους 40 βαθμούς Κελσίου και τα ακαθάριστα οικόπεδα αποτελούν εστίες κινδύνου.

Η αυτοψία του OPEN

Εκατοντάδες αυτοκίνητα παρατημένα σε ακαθάριστα οικόπεδα αποκαλύπτει η αυτοψία που έκανε το OPEN στην περιοχή όπου οι πυροσβέστες έδωσαν την Τετάρτη (19/6) μεγάλη μάχη με τις φλόγες. Ανάμεσα στα ακαθάριστα οικόπεδα και κοντέινερ με καύσιμη ύλη μέσα στο δάσος και μια αυτοσχέδια χωματερή που εξαιτίας της πυρκαγιάς έγινε χθες παρανάλωμα του πυρός.

«Η φωτιά δεν σταμάταγε με τίποτα»

Στο Κίτσι, μια μέρα μετά το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς κάποιοι αποφάσισαν να καθαρίσουν το οικόπεδό τους από τα ξερά χόρτα υπό τον φόβο τσουχτερών προστίμων. «Ήταν όλα ακαθάριστα. Από ξεκίνησε η φωτιά. Ήταn τόσο το χορτάρι που δεν μπορούσε να σταματήσει η φωτιά με τίποτα» τονίζει στο OPEN κάτοικος περιοχής.

Την ίδια στιγμή, οι ιδιοκτήτες οικοπέδων έχουν ακόμα λίγες ημέρες στη διάθεσή τους για να δηλώσουν στην εφαρμογή ότι καθάρισαν τα οικόπεδά τους. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου αρκετοί από εκείνους που έσπευσαν να τα καθαρίσουν τα οικόπεδα, δεν φρόντισαν να απομακρύνουν τα ξερά χόρτα με τα συνεργεία των Δήμων να αδυνατούν να τα μαζέψουν, σε τόσο σύντομο διάστημα.

Επί ποδός για τον κόκκινο συναγερμό στην Αττική την Παρασκευή 

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στον κρατικό μηχανισμό, στην Περιφέρεια Αττικής, σε Δήμους και σε εθελοντές μετά την έκδοση του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την Παρασκευή 21 Ιουνίου. Για πρώτη φορά μέσα στο 2024 ανακοινώθηκε κατάσταση κόκκινου συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για φωτιά θέτοντας όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες στη μέγιστη εγρήγορση.

Κορωπίφωτιάειδήσειςειδήσεις τώρα