Ελλάδα|21.06.2024 14:31

Φωτιά τώρα: Τρία μεγάλα μέτωπα σε Ανάβυσσο, Αρκαδία και Αργολίδα

Newsroom

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Πυροσβεστική, καθώς η χώρα βρίσκεται πύρινο κλοιό σήμερα, μία ημέρα που είναι η πιο δύσκολη σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο Πυρκαγιάς. Αυτή την ώρα η πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες σε Ανάβυσσο, Αρκαδία, Αργολίδα, ΚεφαλονιάΚερατέα, Κόρινθο και Αχαϊα.

«Ήχησε» 112 για πυρκαγιά στην Ανάβυσσο

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ανάβυσσος, όπου υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Οι φλόγες καίνε χορτολιβαδική έκταση ενώ υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρος Σουνίου από το ύψος της οδού Ηλέκτρας έως το ύψος της Οδού Μινώος.

Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και καίει χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο, επιχειρούν 55 Πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και ελικόπτερα για την κατάσβεση της.

Το 112 έστειλε ειδοποίηση προς τους πολίτες προκειμένου να απομακρυνθούν. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι απομακρυνθείτε προς Γλυφάδα», αναφέρει το μήνυμα.

Νωρίτερα το 112 έστειλε μήνυμα σε όσους βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Αχαΐα: Μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών

Δύο μηνύματα έχουν σταλεί από το 112 για εκκενώσεις οικισμών στην Αχαΐα, καθώς μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Μαστραντώνης.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Βαρβάρα απομακρυνθείτε προς Κάλφα», αναφέρει το πρώτο μήνυμα.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ράχη Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Σκούρα», αναφέρει το δεύτερο μήνυμα.

Στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα και ένα ελικόπτερο.

Ζημιές σε σπίτια στην Αρκαδία

Στην Αρκαδία, η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση στην Μεγαλόπολη και στο σημείο επιχειρούν 13 οχήματα με 51 πυροσβέστες και 3 πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Για την φωτιά στη Μεγαλόπολη ήχησε και το 112 για τους κατοίκους του Χωρέμη, ζητώντας τους να απομακρυνθούν προς την περιοχή Βελιγοστή.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και από το πρωί όλη η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Μεγάλο μέτωπο στην Αργολίδα

Η φωτιά καίει δασική έκταση και για την κατάσβεσή της έχουν ακινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 40 πυροσβέστες, με 2 πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έχει περάσει μέσα σε χωριό και υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια.

Λίγο μετά τις 12.30 εστάλη και δεύτερο μήνυμα από το 112 για τους οικισμούς Απιδίτσα και Χρούσα  ώστε να απομακρυνθούν προς Μεγαλόπολη.

Μάλιστα το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής για εκκένωση. Η ειδοποίηση αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Δούκα Βρύση & Κεφαλόβρυσο Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Λύρκεια».

Φωτιά στην Κερατέα

Τριάντα πέντε πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά την μία το μεσημέρι σε οικοπεδικούς χώρους στην περιοχή Φέριζα Κερατέας.

Μεσσηνία: Φωτιές σε Κορυφάσιο και Πετροχώρι

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 σήμερα το μεσημέρι κοντά στο Κορυφάσιο του δήμου Πύλου Νέστορος ενώ λίγη ώρα αργότερα μια νέα εστία ξέσπασε στο Πετροχώρι σε κοντινή απόσταση.

Ήδη στην περιοχή σπεύδουν 7 οχήματα και 14 πυροσβέστες ενώ να σημειωθεί ότι πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι στην ευρύτερη περιοχή.

Φωτιά στη Θήβα: Διακοπή ηλεκτροδότησης

Διακοπή ηλεκτροδότησης μεταξύ Οινόης-Σφίγγας, λόγω πυρκαγιάς κοντά στη γραμμή στην περιοχή της Θήβας. Η αμαξοστοιχία IC 54 θα παραμείνει προσωρινά στον Σ.Σ. Οινόης. Αναμένονται καθυστερήσεις.

Αργολίδαφωτιά τώραΑρκαδίαΑνάβυσσοςειδήσεις τώραΑχαΐαφωτιάΜεγαλόπολη