Ελλάδα|21.06.2024 15:51

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Ο 81χρονος είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία

Newsroom

Συγκλονίζει η νέα γυναικοκτονία με θύμα μία 73χρονη στην Αλεξανδρούπολη, που δολοφονήθηκε με 12 κατσαβιδιές από τον 81χρονο σύζυγο της.

Ο δράστης, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τις τελευταίες εβδομάδες είχε απασχολήσει επανειλημμένα τις Αρχές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το καταγραφικό της ΕΛ.ΑΣ. στις 5 Ιουνίου είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του εγγονού του, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά από λίγες ημέρες με προφορική εντολή εισαγγελέως.

«Γίνεται μνεία ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η σύζυγός του και η κόρη του ζήτησαν μέσω του Αξιωματικού Υπηρεσίας του ΑΤ Αλεξανδρούπολης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης την ψυχιατρική του εξέταση, πλην όμως ο Εισαγγελέας έκρινε ότι την παρούσα στιγμή δεν κρίνεται σκόπιμη η παραπομπή του για ψυχιατρική εξέταση και θα κριθεί».

Στις 16 Ιουνίου ο γυναικοκτόνος είχε καλέσει την ΕΛ.ΑΣ. από το σπίτι του αναφέροντας πρόβλημα με τη σύζυγό του και την κόρη του. Στο σημείο έφθασε περιπολικό της Αστυνομίας και εντόπισε το ζευγάρι, που ανέφερε μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο «λόγω μη λήψεως φαρμακευτικής αγωγής του συζύγου». 

Το χρονικό 

Το πρωί της Παρασκευής γείτονας των ηλικιωμένων κάλεσε στις τις αστυνομικές Αρχές καθώς θορυβήθηκε από την ένταση που επικρατούσε στο σπίτι του ζευγαριού.

Μάλιστα, πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν πως μετά το έγκλημα, ο ηλικιωμένος βγήκε στο μπαλκόνι και φώναζε «σκότωσα τη γυναίκα μου». Άμεσα μετέβη περιπολικό στο σημείο, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν νεκρή την 73χρονη.

12 τραύματα φέρει στο κορμί το θύμα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thesstoday, το άψυχο κορμί της 73χρονης φέρει συνολικά 12 τραύματα στο αριστερό ημιθωράκιο προς αριστερά της τραχηλικής χώρας.

Κατά την εξέταση της σορού εντοπίστηκε επίσης ότι υπέστη ρήξη και τρώση όλων των μαλακών μορίων μαζί με μεγάλα αγγεία, αλλά και εσωτερικά όργανα.

Θάνατο από αιμορραγία βλέπει ο ιατροδικαστής 

Ο ιατροδικαστής που έσπευσε στο σημείο «βλέπει» ως αιτία θανάτου την εσωτερική αλλά και εξωτερική αιμορραγία, καθώς από τα χτυπήματα έχασε μεγάλη ποσότητα αίματος. 

Αργότερα την ημέρα ακόμη και αύριο, Σάββατο αναμένεται η νεκροψία – νεκροτομή, η οποία θα φέρει στην επιφάνεια ακόμη περισσότερα στοιχεία.

Στο νοσοκομείο ο δράστης 

Ο δράστης νοσηλεύεται στο το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, φρουρούμενος, καθώς μετά την πράξη του επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του, πίνοντας χλωρίνη.

Οι αρχές διεξάγουν εντατικές έρευνες για να διαλευκάνουν τις ακριβείς συνθήκες και τα κίνητρα πίσω από τη γυναικτοκτονία, ενώ τοπικά μέσα αναφέρουν πως οι γείτονες κάνουν λόγο για συχνούς καυγάδες μεταξύ του ηλικιωμένου ζευγαριού.


Αλεξανδρούποληγυναικοκτονίαδολοφονίαειδήσεις τώρα